Безплатна доставка на определен продукт Prestashop?

Marlin

Member
Здравейте,
Искам да направя дадени продукти да са с безплатна доставка, като единичната им цена е под цената за безплатна доставка, която стандартно се предлага. Съответно въпросът е може ли да се направи и как при поставянето им в кошницата да не се появява цената за доставка, независимо дали има добавени и други продукти или не. Системата е Prestashop 1.4.2.5.
Благодаря :)
 
Може да стане.
Създаваш си куриер с безплатна доставка
Създаваш си куриер с цена за доставка базирана на тегло в зависимост от килограмите/цените ги вземаш от куриера си/
На всеки продукт задаваш теглото
При въвеждането на продукта в частта "доставка" добавяш теглото в "тегло на пратката"
В раздел "Налични превозвачи" местиш в дясно в "Избрани доставчици" доставчика който си конфигурирал предварително, дали ще бъде с безплатна доставка или с цена.
Така за всеки продукт определяш кой доставчик да бъде приоритетно.
Това е.
Сега, като добавиш в количката продукт с доставка, ще изписва стойността, която си задал в "доставка/превозвачи", а като добавиш продукт, който си му задал приритетно да го обслужва "безплатна доставка" то системата няма да начисли доставката.
Може да ти звучи сложно, но става. Заради теб го тествах и се получи.
Примера е за Prestashop 1.6 защото нямам инсталирана твоята версия, доста стара е.
Успех!
 
На престашоп 1.7 имаш следната опция и просто си избираш, че не искаш стандартните правила за доставка, а кой конкретен метод за доставка да ползваш. За толкова стара верися като твоята си нямам идея как може да стане.
ef12e2ff-16b0-4d7a-948a-e2ed7a9dd4c0.png
 
Аз съм с Prestashop 1.6.1.1. и също съм добавила превозвач безплатна доставка, но дори съм забравила :) Защото при нас, както и в повечето сайтове е безплатнадоставката над определена сума и нямаме изключение за определен продукт.
 

Горе