Предлагам: Бета читател

Харесва ли Ви идеята за бета читател?

  • Да, може да опитам

  • Не, загуба на време и пари

  • Нямам мнение


Резултатите ще са видими само след гласуване.

advensve

Member
Рейтинг - 0%
0   0   0
Здравейте,

Струва ми се, че този вид услуга не е много популярна в България, но какво пък?

Ако имате текст, независимо дали е статия, разказ или роман, и се питате дали вървите в правилната посока, нужен Ви е бета читател. Ако имате нужда от мнение (конструктивно, разбира се) и съвети за това как да подобрите представянето си, да изчистите стила си и да предлагате един по-качествен продукт, можете да опитате с бета читател.

Отношенията между работодателя и копирайтъра са доста "интимни" и "изискващи". Но един бета читател е абсолтютно неутрален и може да види нещо, което и двете страни пропускат.

Бета читателят върши онова, за което Емаг умолява клиентите си - прави ревюта. За да знаят дали служителите им се справят и кой от продуктите им се представя добре, и кой - не. Емаг го искат от всеки, независимо че някои хора не умеят да изразяват точно мнението си или отношението си и не са особено "полезни", но вината не е тяхна. Правилните думи идват с практиката да наблюдаваш определени механизми и дори да очакваш да ги видиш. Например, интересното и гладко четиво не идва от сложни, завъртяни фрази с арогантен, саркастичен тон. Ето това е механизъм, който виждам твърде често, за съжаление.

Сложила съм този пост в "Предложения", защото преди 5 години аз самата търсех бета читател и не можах да намеря. Струва ми се, че има и други като мен някъде там. Бета читатели са необходими навсякъде, даже това да не се забелязва. Филмите също имат бета зрители - без тях Отмъстителите щеше да е наистина голяма каша, ако бяха добавили онази сцена с Тони и дъщеря му като пораснала.

Както и да е, доста се отклоних.
Благодаря за вниманието и всичко хубаво!
 
То 95% оф статиите, които се търсят в БГ са с цел SEO, мнооого малко реално търсят високо качество. Пък качествените и нишовите, си ги пишат сами , за пример един много много интересен блог http://6nine.net/
 
То 95% оф статиите, които се търсят в БГ са с цел SEO, мнооого малко реално търсят високо качество.

Съгласна съм. Статиите вече се пишат от ботове, а шефчетата очакват, че хората ще ги четат. Всичко е една голяма надпревара за вниманието на Гугъл и качването на стълбичката, защото "никой не прелиства втората страница" и всички разчитат на резултатите от първата.

Не съм хакер, но ако хакнеш правителствен домейн и го ползваш само за 24 часа, без да публикуваш нещо, ще излезеш на първа страница. И какво от това? На когото помагаш? Какво ново научаваш? Как подобряваш живота си? Дори държавната администрация приема документи, пълни с грешки и всички са ок с това...
 

Горе