Бизнес акаунт в PayPal без да имаш фирма - възможно ли е?

Mat

Well-Known Member
Здравейте!

По принцип и аз колегата ми, с който работим заедно, си имаме лични PayPal акаунти и един фирмен. Само че за една от услугите, които предлагаме, искаме да имаме акаунт, който да показва определено име като се изпратят пари към и от него. Доколкото разбирам варианта ни е да отворим втори бизнес акаунт, обаче въпроса е, че имаме само една фирма, на чието име вече имаме бизнес акаунт. Та въпроса ми е може ли да отворим втория акаунт без да имаме фирма и какви документи евентуално биха ни изисквали от PayPal, за да стане това възможно?

Поздрави!
 
От: Бизнес акаунт в PayPal без да имаш фирма - възможно ли е?

Едно лице може да има по всяко време 1 x Personal & 1 x Premier/Business акаунт. Не ги интересува дали имаш или нямаш фирми, кой си, що си. Важното е при евентуална лимитация да им подадеш нужните документи, които иначе не би следвало да изискват, но няма как.

  • ✔ Proof of Address
    ✔ Proof of Name
    ✔ Driving License
    ✔ Passport
    ✔ ID Card
    ✔ Utility Bill
    ✔ Credit Card Verification
    ✔ Bank Account Verification
    ✔ Supplier Contacts
    ✔ Supplier Invoices.
Съвет: минаване и прочитане на всички подвръзки от тук. Някои ще има нужда от 2-3 пъти за осмисляне. След време има €2,5k лимитация, където също се подават (повторно) docs / mirror.
 
От: Бизнес акаунт в PayPal без да имаш фирма - възможно ли е?

Здравек!

Благодаря за отговора!

Тъй като някои неща все още не ми са ясно ще попитам по-конретно. Да кажем, че аз имам два акаунта, личен и бизнес акаунт. Бизнес партнъора ми Любомир Любомиров има само личен акаунт. Имаме само една фирма, към която е моя бизнес акаунт. Не смятаме да отваряме втора фирма. Но ни трябва втори бизнес акаунт, на който да пише, че парите ги получа John Johnson, вместо Любомир Любомиров.

Може ли Любомир да си регистрира бизнес акаунт, без да има фирма, като в същото време да може да го поддържа активен - т.е. ако му поискат някакви документи. Тъй като той дефакто няма да има фирма, няма как да има и БУЛСТАТ. И ако всичко върви по план тези 2 500 евро лимит ще ги достигне за месец или по-малко. А акаунта му трябва дългосрочно. И при положение, че при приемане и изпращане на пари в акаунта излиза John Johnson, вместо Любомир Любомиров, ще има ли проблеми при верифициране на банковите сметките, на личните документи като лична карта, шофъорска книжка и т.н?

Това, което ни трябва дефакто е по-представително име, за някои от услугите, които предлагаме и не искаме да се знае от коя фирма точно се извършват, но в същото време пък Любомир Любомиров не е много представително име за клиенти от Англия и САЩ например.

Поздрави!
 

Горе