Бизнес с вендинг автомати за хлани и напитки като допълнителен доход

Здравейте,

Имам опция да поставя 2-3 машини за кафета, храни и напитки в сградата на столичен басейн.
Избрах този вариант, вместо да правя там малко кафене, за което ще ми трябва персонал, разрешителни, ппротивопожарни правила и т.н.

Има ли някой преки наблюдения как се развива този сектор с вендинг автоматите в последно време?
Как е по-добре да се купят или да се вземат под наем? Какви продукти би било добре да се заредят и т.н.
Общо взето ще съм благодарен ако някой сподели опит или идеи :)

Не съм много запознат, но май е нужно да са значителна бройка по ключови обекти, за да има някакъв финансов смисъл. Вече хроата, занимаващи се с това ще кажат за броя. Кафетата вървят много, водите, безалкохолните и може би нещо за гризане. За закупуване - ще дойде дебело, а и ти е нужно после освен зареждане и обслужване. Имаше в нашия офис един, който идваше на месец поне веднъж да я почиства и да я оправя. Беше за кафе само.

Е да, то е ясно че колкото повече, толкова повече.
В случая въпросът е че според мен 3 машини ще изкарват толкова, колкото и ако направиш кафене с двама продавачи, на които трябва да плащаш заплати, осигуровки, да не говорим и как и къде ще ги намериш.
Токът за една машинка май е 50-60 лв на месец.
Обслужването е ясно. Трябва да се зарежда надявам се всекидневно.
Относно закупуването мисля че не е кой знае какво. Гледам ги има прилични машини по 5к лв.
Ако приемем че нещата тръгнат би трябвало да се избият за няколко месеца.

Как е по-добре да се купят или да се вземат под наем?
Зависи от модела на работа на "столичния басейн".
Дали е сезонно или целогодишно ?
Можеш ли да ги поставиш за дълъг период от време, повече от 1 година?
След като ги поставиш, дали някой друг няма да има опцията да отвори "малко кафе" с договорка със собствениците или управителния екип, да ти разкарат машините за да не им пречат?

Целогодишен закрит басейн е. Има доста трениращи групи с деца, както и външни хора които идват да плуват.
Няма опция друг да вземе мястото. Договорката ще е поне за 5 години. Въпросът е кой от двата варианта е за предпочитане.

за кафе машините е ок със зареждане на 4-5 дена, но с храните и напитките ако е вървежно ще се наложи да ходиш по 2-3 пъти на ден

Целогодишен закрит басейн е. Има доста трениращи групи с деца, както и външни хора които идват да плуват.
Няма опция друг да вземе мястото. Договорката ще е поне за 5 години. Въпросът е кой от двата варианта е за предпочитане.
Абсолютно чисто нови с гаранция и адекватна поддръжка от фирмата при евентуални проблеми. Ако се чудиш дали да купиш или вземеш под наем заради цената, то по добре вземи нови на изплащане.

Не е нужно да се взимат и трите на веднъж, вземи една и след 1-2 месеца още една и след няколко още една. За да може да им свикнеш с модела на работа и интервала на зареждане.

Задължително да имат терминал за плащане с карти и телефони.

Аз бих предложил, като асортимент , качествени протеинови барчета и напитки, както и десертчета без захар пред стандартните боклуци

Горе