Бизнес с Bitcoin ATM машина

partytime

Well-Known Member
Здравейте, на бързо искам да повдигна една тема за обсъждане, а именно бизнес с Биткойн ATM машина и хостинг на биткойн банкомат. Във България вече има около 20 и броя им расте. До колкото слабите ми познания до момента се свеждат на 2 опции за този бизнес.

1. По- трудния и скъп вариант: Пускането на биткойн банкомат, като самостоятелен бизнес. Тук процедурите са много, през които минаваме са доста, като консултаций с нотариуси, адвокати и счетоводители, издаване на лицензи и разрешителни. Инвестиции в софтуер-хардуер и поддръжка на машината, така и капитал за операциите. Това на кратко което знам.
2. Малко по-лесния и малко по-евтин вариант, който мен ме интересува : Тук работим с биткойн ATM оператор с някакъв договор евентуално, който вече има лиценз, машини и екип за поддръжка, които можем да ползваме. По мои наблюдения в България главно се използват банкоматите на:

General Bytes - Чехия

generalbytes_bitcoin_atm_b361f94093.jpgи Shitcoins.club - Полша.

shitcoinsclub_bitcoin_atm_0401662380.jpgНе мога никъде да открия повече информация за този вид бизнес и фирми, които се занимават с това. Ще се радвам ако има запознати да се включат по темата. Има ли биткойн АТМ франчайзинг и как можем да стартираме нещо подобно?
 
Не мога никъде да открия повече информация за този вид бизнес и фирми, които се занимават с това. Ще се радвам ако има запознати да се включат по темата. Има ли биткойн АТМ франчайзинг и как можем да стартираме нещо подобно?
Виж тук.
 

Горе