Благодаря колеги - Програма за публикуване в блог

Linetta

Active Member
Здравейте,
Днес, най-неочаквано за мен, получих първата си положителна репутация от колега във форума. Не цитирам името му, не защото не ми се ще да му благодаря публично, а защото съм почти сигурна, че подбудите му не са били с такава цел. Първоначалният ми импулс ( по женски хи-хи) беше да му върна жеста и да му сложа и аз плюсче. После размислих – човекът си има достатъчно положителна репутация, едва ли едно плюсче от мен ще е от голямо значение. Още повече, че плюсчето, което той ми е дал беше придружено с дружелюбно обяснение, изписано с главни букви, за какво именно го получавам, а именно за „добронамерен член на форума”. С това съвсем не искам да се хваля, сигурно има много други като мен. Пак по женски – трогнах се и се засрамих даже малко, защото от доста месеци чета тук, научих много неща, намерих полезна информация и изобщо форумът ми свърши и продължава да ми върши полезна работа. И аз какво? Ползвам си на готово, пък и плюсчета ми слагат даже. Замислих се, с какво мога да допринеса и аз на колегите тук? Голяма част, личи си, са напреднали специалисти и аз, която се занимавам полу -любителки с поддържането на блог, какво ли мога да добавя? Идеята ми дойде, когато по-късно си говорехме с една колежка от форума, обсъждайки добавянето на разни неща в темплейтите. Та, между другото, тя ми спомена нещо от сорта …” този блог ми е на другия компютър”. Естествено, мотивите човек да си държи блоговете на различни компютри може да са продиктувани от най-различни нужди и за някого това да е удобно. Понеже и на мен ми се налага да работя на повече компютри – в работата, в къщи, на лаптопа… това прехвърчане от устройство на устройство е направо досадно. А от както ме приклещиха да поддържам и блога на едни приятели, на които не мога да откажа, ми се появи и проблемът с влизането и излизането от различни акаунти. Тогава се разрових и открих една програмка, която до такава степен улесни живота ми на блогер, че се питам и отговор не намирам – как се оправях преди? Сигурно има и други системи. Хората, които работят с по стотина и повече блогове са си намерили начин. Все пак реших да споделя и моя. Все на някого ще е от полза.

Програмката е Windows Live Writer. Няма да пускам линк, защото с едно кликване в Гуглето ще си я намерите. Онези от вас, които ползват месинджър, може би дори я имат, но не са и обърнали внимание. Ако имате някоя по-стара версия – освежете я. Версия 2011 е локализирана на български.

Веднъж инсталирана програмата, от менюто „Блогове” – „Добавяне на акаунт”, може да добавите всички блогове, които администрирате; програмата ще изтегли дори техните настройки и ще можете да виждате превю на статиите и как точно ще изглеждат още преди да ги публикувате. После превключвайте спокойно между тях, публикувайте, редактирайте, добавяйте снимки, видео, карти и още много неща и то по начин доста по-удобен от панела за едитинг на който и да е блог. Можете да запазите всичко като чернова, както в самата програма, така и директно в блога. По този начин ще избегнете прехвърлянето на файлове от един компютър на друг и ще си спестите доста, ама наистина доста от рутината работа, около публикуването на материали във вашите блогове. Един от най-удобните инструменти е този за вмъкването на снимки – само с два клика променяте размери, вмъквате воден знак, описание, ефекти и т.н и т.н.

Няма да ви разказвам повече, защото всичко в програмата изключително просто и интуитивно.
Ако имате въпроси, ще се радвам да бъда полезна.
 
От: Благодаря колеги - Програма за публикуване в блог

Ето че си заслужи още една зелена точка :)
Доста полезно и подробно четиво. Ето това те прави полезен член на форума.
А знаеш ли колко хора още ще го видят дори и без да са се регистрирали?
 
От: Благодаря колеги - Програма за публикуване в блог

Хубаво е, когато осъзнават какво са получили и искат да дадат нещо.
Браво :)
 
От: Благодаря колеги - Програма за публикуване в блог

И аз ти благодаря за поста. Определено това решение ще ми е много полезно.
 
От: Благодаря колеги - Програма за публикуване в блог

Аз отдавна я ползвам тази програмка. Само да вметна, че за да работи трябва да зададете отметка в Wordpress Settings->Writing->Remote Publishing->Enable the WordPress, Movable Type, MetaWeblog and Blogger XML-RPC publishing protocols.


Мисля, че в новите версии е зададена по подразбиране, но все пак проверете.
 

Горе