Блогър - Може ли за всеки пост има различен тайтъл

Дискусията в 'Blogger / Blogspot' стартирана от stancho1234, Дек 27, 2007.

  1. stancho1234

    stancho1234 New Member

    Рег.:
    Юни 13, 2007
    Съобщения:
    196
    Харесвания:
    0
    Точки:
    0
    Място:
    Плевен
    защото в СЕРП-а за всяка една страница си излзиа тайтъла на блога, и си мисля, че ако не е така ще хваща окото на доста повече хора. Защото например търсят "50 date first" ( към 10 000 търсения според WT, а посещенията в блога ми са около 10 на месец от тази фраза) и моя блог е на 7-ма позиция но заглавието е "All about your body and spirit" според мен ако беше "50 great first date ideas" например щях да имам повече посещения. Та може ли да се определя за всеки пост по отделно както става с wordpress ?
     
  2. cybervn

    cybervn New Member

    Рег.:
    Авг 19, 2007
    Съобщения:
    465
    Харесвания:
    23
    Точки:
    0
    Професия:
    Lamer
    А може ли всяка статия да има различен дескрипшън и различни ключови дума ?
     
  3. iNDESiGN

    iNDESiGN Member

    Рег.:
    Авг 29, 2007
    Съобщения:
    344
    Харесвания:
    8
    Точки:
    18
    На wordpress може, но blogger май не може...
     
  4. icakis

    icakis New Member

    Рег.:
    Авг 7, 2007
    Съобщения:
    490
    Харесвания:
    5
    Точки:
    0
    Професия:
    SEO Manager
    Място:
    Germany
    аз имам един въпрос свързан донякъде с темата:
    според вас по-добре ли е за всяка статия сами да си пишете title-а или да го оставяте да е самото заглавие на статията (както функционира wordpress с плъгин All in One SEO Pack)?
    От една страна ако се пише отделно може да се изброят само ключовите думи и по този начин да се увеличи влиянието им, от друга пък се печели "натуралност" на заглавията и може би така са по привличащи внимание. Как мислите е по-разумно?
     
  5. coolice

    coolice Owner

    Рег.:
    Апр 12, 2006
    Съобщения:
    12,245
    Харесвания:
    654
    Точки:
    113
    Пол:
    Мъж
    според зависи някои заглавия с малко киурди хващат хубави позиции лонг теил, Аз ползвам и по двата начина :)
     
  6. icakis

    icakis New Member

    Рег.:
    Авг 7, 2007
    Съобщения:
    490
    Харесвания:
    5
    Точки:
    0
    Професия:
    SEO Manager
    Място:
    Germany
    Мерси coolice. И аз да ти кажа така процедирам според заглавието, но понеже отскоро блогвам си мислех, че се е утвърдил някакъв вариант като по-ефикасен.
     
  7. ZzZaPyr

    ZzZaPyr New Member

    Рег.:
    Апр 26, 2007
    Съобщения:
    594
    Харесвания:
    8
    Точки:
    0
    за кииуърдс и дескрипшън може да са различни
    Някъде из мрежата четох как става, пуснете един сърч и ще намерите ;)
     
  8. georgimateev

    georgimateev Member

    Рег.:
    Апр 27, 2007
    Съобщения:
    754
    Харесвания:
    7
    Точки:
    18
    Професия:
    Web Expert
    Място:
    Дуисбург, Германия
    С едни темплейти в променливите. Някой ако попадне на някакъв manual за синтакса на темплейт системата им, бих бил много благодарен да постне един линк.
     
  9. cybervn

    cybervn New Member

    Рег.:
    Авг 19, 2007
    Съобщения:
    465
    Харесвания:
    23
    Точки:
    0
    Професия:
    Lamer
    така май ще стане ...
    Код:
    Well I must say that it would be pretty hard to do. but it worth the results anyway.
    
    1. Now that you have the modified script of the Swap Blogger Title script. Find this code below
    
        <title>
        <data:post.title/> - <data:blog.title/>
        </title>
    
    2. Change with this code below
    
        <title>
        <data:post.title/> - <data:blog.title/>
        </title>
    
        <b:if cond=’data:post.url == “http://yourblog.blogspot.com/2007/12/your-post-url-here.html”‘>
        <meta name=”description” content=”Your Meta Description Content Here.”/>
        </b:if>
    
    “[url]http://yourblog.blogspot.com/2007/12/your-post-url-here.html”[/url] is your post permalink. So this means you have to publish your post first, copy the post URL, and paste it here.
    http://www.jackbook.com/2007/12/adding-meta-tags-on-blogger-and-what-is-it-good-for.html
     
  10. georgimateev

    georgimateev Member

    Рег.:
    Апр 27, 2007
    Съобщения:
    754
    Харесвания:
    7
    Точки:
    18
    Професия:
    Web Expert
    Място:
    Дуисбург, Германия
  11. cybervn

    cybervn New Member

    Рег.:
    Авг 19, 2007
    Съобщения:
    465
    Харесвания:
    23
    Точки:
    0
    Професия:
    Lamer
    Някой успя ли да го направи това с различен дескрипшън и ключови думи за всяка статия ?
     
  12. cybervn

    cybervn New Member

    Рег.:
    Авг 19, 2007
    Съобщения:
    465
    Харесвания:
    23
    Точки:
    0
    Професия:
    Lamer
    След известно мъчене се получи при мен ... като чете по надолу имайте предвид че си нямам и понятие от програмиране, уеб езици и т.н. затова задължително си направете копие на кода.

    1. Обикнове заглавието на дадена статия изглежда :

    Код:
    Заглавието на блога + заглавието на статията
    За да го обърнете намирате :

    Код:
    <title><data:blog.title/></title>
    Което при мен беше в самото начало и не беше точно "data:blog.title" a "data:blog.pagetitle"
    Заменя се с :
    Код:
    <b:if cond='data:blog.pageType == "item"'>
    <b:section id='swaptitle'>
    <b:widget id='Blog2' locked='false' title='Blog Posts' type='Blog'>
    <b:includable id='nextprev'/>
    <b:includable id='backlinks' var='post'/>
    <b:includable id='post' var='post'>
    <title>
    <data:post.title/> - <data:blog.title/>
    </title>
    </b:includable>
    <b:includable id='commentDeleteIcon' var='comment'/>
    <b:includable id='status-message'/>
    <b:includable id='feedLinks'/>
    <b:includable id='backlinkDeleteIcon' var='backlink'/>
    <b:includable id='feedLinksBody' var='links'/>
    <b:includable id='postQuickEdit' var='post'/>
    <b:includable id='comments' var='post'/>
    <b:includable id='main' var='top'>
     <b:loop values='data:posts' var='post'>
      <b:include data='post' name='post'/>
     </b:loop> 
    </b:includable>
    </b:widget>
    </b:section>
    <b:else/>
    	<title><data:blog.pageTitle/></title>
    </b:if>	
    Което обръща заглавието и прави още нещо но си нямам и понятие какво :D

    След това заменяте :

    Код:
    <title>
    <data:post.title/> - <data:blog.title/>
    </title>
    със

    Код:
        <title>
        <data:post.title/> - <data:blog.title/>
        </title>
    
        <b:if cond=’data:post.url == “http://yourblog.blogspot.com/2007/12/your-post-url-here.html”‘>
        <meta name=”description” content=”Вашето описание на статията”/>
        </b:if>
    Имайте предвид че ако го copy/paste може да даде грешка с |'| и |"| ( кавичките ) затова ги напишете ръчно. На мястото на "http://yourblog.blogspot.com/2007/12/your-post-url-here.html" слагате урл-то на статията и после пишете описанието, като за всяка нова статия добавяте нови три реда :
    Код:
        <b:if cond=’data:post.url == “http://yourblog.blogspot.com/2007/12/your-post-url-here.html”‘>
        <meta name=”description” content=”Вашето описание на статията”/>
        </b:if>[
    Които до колкото разбрах не оказват влияние на големината на страницата.
    Предполагам че ако добавите и
    <meta name=”keywords” content=”Ключови думи”/> ще стане.

    И отново нямам си понятие от уеб езици, програмни езици или каквото се води това ... някои от разбиращите да каже ако има някъде някаква грешка ... нещо ако не е наред ... нещо ако има да се допълва ...
     
  13. icakis

    icakis New Member

    Рег.:
    Авг 7, 2007
    Съобщения:
    490
    Харесвания:
    5
    Точки:
    0
    Професия:
    SEO Manager
    Място:
    Germany
    тази тема според мен трябва да е сред важните, поне аз не намерих описаното от cybervn на по-видно място, а това все пак е основна настройка ако искате да имате seo friendly блог.
     
  14. stancho1234

    stancho1234 New Member

    Рег.:
    Юни 13, 2007
    Съобщения:
    196
    Харесвания:
    0
    Точки:
    0
    Място:
    Плевен
    мерси много, само че има някакъв проблем. Размяната на заглавията става но като въведа последния код и запаметя блога не се отваря...каде греша?
     
  15. icakis

    icakis New Member

    Рег.:
    Авг 7, 2007
    Съобщения:
    490
    Харесвания:
    5
    Точки:
    0
    Професия:
    SEO Manager
    Място:
    Germany
    Трика със смяната на title вече не работи. Появява се следната грешка:

    Your template is invalid because the tag 'b:section' appears inside of the tag 'head'.

    Поразрових се и се оказа, че не съм единствен. Вижте тук.
    Явно blogger нещо са предприели, въпросът е дали по друг начин може да се направи swap в title-a ...
     
  16. cybervn

    cybervn New Member

    Рег.:
    Авг 19, 2007
    Съобщения:
    465
    Харесвания:
    23
    Точки:
    0
    Професия:
    Lamer
    Пробвай да го преместиш извън Head тага след края на body-то примерно къде има и други 'b:section', но си сравни големината на страницата и дали не се появява цялото това нещо в сорса... кажи дали се е получило.
     
  17. icakis

    icakis New Member

    Рег.:
    Авг 7, 2007
    Съобщения:
    490
    Харесвания:
    5
    Точки:
    0
    Професия:
    SEO Manager
    Място:
    Germany
    сложих го точно преди <head> и се получи, мерси за идеята cybervn :wink:
     
  18. entwickler

    entwickler New Member

    Рег.:
    Февру 24, 2008
    Съобщения:
    776
    Харесвания:
    2
    Точки:
    0
  19. varnaboy

    varnaboy New Member

    Рег.:
    Септ 19, 2007
    Съобщения:
    117
    Харесвания:
    1
    Точки:
    0
    Немога да го затворя правилно това кадето каза да се внимава с кавичките.Някои да помага.
     
  20. Sobieski

    Sobieski Well-Known Member

    Рег.:
    Апр 29, 2007
    Съобщения:
    1,994
    Харесвания:
    27
    Точки:
    48
    Място:
    Burgas
    премени към класически вид на темплейта и пробвай
     

Сподели страницата

  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies.
    Dismiss Notice