Блог за здравословно хранене, имам нужда от съвет

N.JELQZKOV

New Member
Отдавна не съм се занимавал с AdSense и искам да пусна блог в сферата на здравословното хранене. За сега нямам нищо друго освен желанието и идеята. Блога ще е на английски.

Поразрових малко из нета и разбрах, че има вероятност да си имам проблеми от правна гледна точка, защото не съм сертифициран диетолог. Това вярно ли е? Ако да, едни предопредителни надписи под всяка статия, футъра и общите условия, че сайта не носи никъква отговорност, както и надпис от сорта на "Преди предприеманието на каквито и да било действия във връзка с информацията в дадената статия, моля първо се консултирайте с лекар или диетолог", могат ли да ме отърват от подобни проблеми? Или направо да се насочвам към друга ниша?
 

zbm

Member
От: Блог за здравословно хранене, имам нужда от съвет

Адсенс акаунта винаги могат да ти го закрият, няма 100% предпазване от това. За здравословен блог обаче има доста неща за рекламиране, една от нишите е в който почти винаги ще правиш повече пари с афилиат маркетинг отколкото с адсенс.

Друг вид проблеми няма какви да имаш.

Относно здравословните блогове, пинтерест е златна мина за трафик - най-много трафик привличат глупости от сорта на напитки за детоксификация и отслабване, сложете 500 грама ягоди в буркан с вода, добавете лъжица захар :shock: и пиите на ден по едно такова, ще сте изумени от положителния ефект, има антиоксиданти, витамин ц, засилва имунната система и е неверятно ефективно за горене на мазнина. :lol: Имам един сайт, който доста пари ми прави от пинтерест трафик, от близо 2 години не съм го пипал, само подновявам домейна. Пробвал съм и легитимни диетични съвети да давам, трафик нула, с малки изключения. :lol:

Може да прегледаш статийте/подкастовете в authorityhacker.com, създатели са на healthambition.com.
 
Последно редактирано:

N.JELQZKOV

New Member
От: От: Блог за здравословно хранене, имам нужда от съвет

Благодаря за останалите съвети, но не говорих за банване на акаунта ми в AdSense. Имах в предвид това, че някой може да ме съди за дадена информация, която вместо да му помогне му е навредила. В случая си играя на доктор/диетолог, а в действителност не съм такъв. Скалъпвам статии, които няма как да съм 100% сигурен, че са верни и няма да навредят на здравето на някой, който е решил да ползва информацията в тях. :)
 

zbm

Member
От: Блог за здравословно хранене, имам нужда от съвет

Няма никой да те съди.
 

N1ck

Active Member
От: Блог за здравословно хранене, имам нужда от съвет

Пиши от трето лице, сложи подходящи about & tos и си ок. Афф. оферти е несравнимо по-добре от всякакви глупости на гошо и подобни.

Ако направиш стойностен сайт можеш да се радваш на огромен интерес и подкрепа, в това чиско и във соц мрежи и можеш да си направиш и мейл лист, но винаги имай едно на ум че дори и най добрите сайтове получават шамари.
 

RealMoney

Well-Known Member
От: Блог за здравословно хранене, имам нужда от съвет

Слагаш един Disclaimer и си връзваш гащите. Пример:

"This site offers health, fitness and nutritional information and is designed for educational purposes only. You should not rely on this information as a substitute for, nor does it replace, professional medical advice, diagnosis, or treatment. If you have any concerns or questions about your health, you should always consult with a physician or other health-care professional. Do not disregard, avoid or delay obtaining medical or health related advice from your health-care professional because of something you may have read on this site. The use of any information provided on this site is solely at your own risk. "
 

Горе