Борба за PR

mantodeus

Member
Поставил съм си за цел да докарам един блог до поне ПР 3 - досега не бях обръщал особенно внимание на ПР-а и СЕО-то като цяло, понеже не ми се налагаше да мисля за това.

От цялата информация,която съм изчел относно тая материя си направих горе-долу следните изводи : линкове,качествено съдържание,добре оптимизирани страници и подходящи тагове.

На теория е лесно,но на практика се оказва съвсем друго :) Хубавите неща не се постигат лесно и няма смисъл да се самозалъгваме.Важното е човек да има желание и да не се отказва - и това го знаем,но колко го прилагаме отделен въпрос.

Да не се отплесвам повече и директно към въпроса - събмитването по директории,rss каталози и различните СЕО пакети за wordpress до сега ме докараха само до ПР 0, можете ли да ми препоръчате някакви конкретни практики,които имат пряк ефект върху ПР-а ? Следя чуждестранните форуми,но за жалост на много малко места не се говори с конкретни примери,а общи приказки и безкрайни списъци с директории.
 
От: Борба за PR

Page Rank няма нищо общо с related контент, on page seo и другите глупости, които са важни за SERP класацията. Page Rank се влияе главно от това къде ти стоят линковете ( имай напредивд - в какви PR страници е линка ти ) и колко изходящи има страницата, в която има твой линк.
Просто гледаш да оставяш линк, който е dofollow и има малко изходящи в страницата. Насочи се към размяна на линкове. Но пък точно затова на начинаещите е трудно да вдигнат PR, защото един начинаещ няма други high PR сайтове, докато един оптимизатор, който има 5-6 сайта с хубав пейдж ранк, може да ранкне лесно друг сайт с 0 пейдж ранк - затова се стреми да развиваш няколко сайта, винаги има смисъл от повече сайтове.
 
От: Борба за PR

Мерси за информацията - ще гледам да се съсредоточа в набавянето на качествени линкове.Струва ми се,че ефекта от директориите е доста малък като цяло - наясно съм че не откривам топлата вода,но това е най-масовата практика и май най-ниско ефективната...
 

Горе