Браузърни игри

kuchetooo

New Member
Браузърните игри писани на php като БГ МАФИЯ, ИКАРИУМ, БУФЛИЙТ, и тем подобни. Ако се направи една такава добра игра на английски и е предназначена за чужбина, доходна ли ще е ? И от какво зависи за да е по-пополярна ?
 
От: Браузърни игри

Защо да не е доходна? Само че съм сигурен, че не можеш да си позволиш да направиш такава. Нито имаш пари, нито знания. А ако си мислиш, че ще се научиш да програмираш и ще скалъпиш такава игра, много се лъжеш, защото първо ти трябват и дизайнери, маркетинг експерти, съпорт и т.н. и второ нивото ти на програмиране ще е ниско и много лесно ще ти свалят сайта. В крайна сметка това е бизнес като всеки друг - изисква немалко разходи в началото.

Като станеш младши програмист (1-2 години опит), тогава мисли какво да си направиш, ПЪРВО ОБАЧЕ СТАНИ ТАКЪВ. И няма да е зле да спреш да се шляеш из форума и да се чудиш какво да питаш. На мен не ми пречи, ама така само губиш време.
 
От: Браузърни игри

Не аз не съм и тръгнал да правя такива игри на тоя етап, просто ми е интересно дали правят пари собствениците им :). А за пари не се безпокой ще ги намеря :).
 
От: Браузърни игри

Честно казано, подозирах, че тези два ника принадлежат на една и съща личност :) Явно съм познал.

Печелят си собствениците, 'що да не си печелят? Ако не беше така, досега да са затворили сайтовете.

Да не си отглеждаш дърво с пари в двора? В противен случай доста се съмнявам някой на твоята възраст да успее да намери няколко хиляди лева :)
 
От: Браузърни игри

Е как за какво? Програмисти, дизайнери, съпорт, маркетинг експерти. Отделно ти трябват сървъри, които са доста скъпи да ги наемеш. Също така трябва да регистрираш и фирма. Хората от съпорта трябва да ги наемеш на трудов договор. Отделно трябва да плащаш и данъци... И т.н.

Забелязал съм, че младите са много наивни, когато мислят за бизнес, и много често надценяват приходите и подценяват разходите. Ама не е така, както си мислят. По честен начин милионер за година-две не се става (освен в много, много редки случаи)... И дори това да стане, следва още работа и постоянно усъвършенстване, а не клатене на краката.

Трябва да потърсиш информация в интернет и да станеш реалист относно бизнеса.
 
От: Браузърни игри

Привет, може да се каже, че имам малко опит в онлайн игрите. Специално за игрите като БГМафиа или БУФЛИЙТ са продукт на български фирми който са едни от най-големите на територията на републиката ни. За да направиш една игра ти трябват доста финанси и познания, не само в сферата на програмирането и дизайна а като цяла в маркетинга и мениджмънта, трябва да знаеш в коя сфера да влезеш и как да представиш продукта на пазара, ако имаш за цел да направиш нещо голямо което да ти донесе големи приходи. Също както каза колегата горе ти трябва фирма зад която да стои квалифициран персонал. Ако си в българия и решиш да пускаш онлайн игра, първо проучи пазара, второ направи нещо което до сега не е показано на пазара, трето средоточи се в началото не към печалбата а в това играта ти да се хареса на крайния потребител а с това ще задържиш аудиторията и после ще печелиш от това. Според мен една игра може да ти донесе приходи от така наречените "онлайн итеми" като "кредити" "премиум абонамент" и ткн. Мисля, че тази лекция ще ти помогне: Лекция това е един от големите предприемачи в българия в сферата на онлайн игрите, може би си виждал вече негова игра: БУФЛИЙТ. Ако имаш още въпроси или с нещо друго с което да ти помогна пиши ми на лично.
 

Горе