Браузърните игри писани на php като БГ МАФИЯ, ИКАРИУМ, БУФЛИЙТ, и тем подобни. Ако се направи една такава добра игра на английски и е предназначена за чужбина, доходна ли ще е ? И от какво зависи за да е по-пополярна ?
Не аз не съм и тръгнал да правя такива игри на тоя етап, просто ми е интересно дали правят пари собствениците им . А за пари не се безпокой ще ги намеря .
Привет, може да се каже, че имам малко опит в онлайн игрите. Специално за игрите като БГМафиа или БУФЛИЙТ са продукт на български фирми който са едни от най-големите на територията на републиката ни. За да направиш една игра ти трябват доста финанси и познания, не само в сферата на програмирането и дизайна а като цяла в маркетинга и мениджмънта, трябва да знаеш в коя сфера да влезеш и как да представиш продукта на пазара, ако имаш за цел да направиш нещо голямо което да ти донесе големи приходи. Също както каза колегата горе ти трябва фирма зад която да стои квалифициран персонал. Ако си в българия и решиш да пускаш онлайн игра, първо проучи пазара, второ направи нещо което до сега не е показано на пазара, трето средоточи се в началото не към печалбата а в това играта ти да се хареса на крайния потребител а с това ще задържиш аудиторията и после ще печелиш от това. Според мен една игра може да ти донесе приходи от така наречените "онлайн итеми" като "кредити" "премиум абонамент" и ткн. Мисля, че тази лекция ще ти помогне: Лекция това е един от големите предприемачи в българия в сферата на онлайн игрите, може би си виждал вече негова игра: БУФЛИЙТ. Ако имаш още въпроси или с нещо друго с което да ти помогна пиши ми на лично.