Брокер на недвижими имоти в София. Заслужава ли си?

Здравейте,

Всички знаем какви станаха цените на недвижими имоти в момента.
От около две години през акъла са ми минавали мисли от типа на какви пари изкарват в момента брокерите, но дотам.

Има ли тук хора в бранша да кажат каква е почвата в момента?

Би ли било доходоносно евентуално отваряне на агенция за недвижими имоти легално и документално изрядна?
Доколкото съм чувал ако работиш за някоя от големите агенции обекновено нямало много файда, но не твърдя че е така наистина.

Общо взето ситуацията на пазара с недвижими имоти става все по-интересна и според мен ще има още много поле за изява в този сектор...

2.5-3% или на пазарлък

Така както си задал въпроса.... По добре се хвани на работа към някоя агенция за няколко месеца да видиш естеството на работа или мисли за франчайз.
Към франчайза е включено обучение, семинари, как се работи с клиенти, какви закони има и какви се сменят. Ако наемеш брокери и тях ще ти обучат. Имаш юридическа подкрепа и подкрепа при откриването на офиса със все брандиране локация и тнт.

Така както си задал въпроса.... По добре се хвани на работа към някоя агенция за няколко месеца да видиш естеството на работа или мисли за франчайз.
Към франчайза е включено обучение, семинари, как се работи с клиенти, какви закони има и какви се сменят. Ако наемеш брокери и тях ще ти обучат. Имаш юридическа подкрепа и подкрепа при откриването на офиса със все брандиране локация и тнт.
Аз съм го работил преди години и естеството на работа ми е доста познато.

Интересно ми е как се е развил пазара към момента. С какво око се гледа на брокера и т.н.
Ясно е че като всяка една работа и тук отношението към клиента и към ангажимента е водещо.

Що се отнася до франчайзите не съм много сигурен доколко е удачно при положение че ако си що годе адекватен човек и си намериш юрист няма да се оправяш прекрасно и сам.

Здравейте,

Всички знаем какви станаха цените на недвижими имоти в момента.
От около две години през акъла са ми минавали мисли от типа на какви пари изкарват в момента брокерите, но дотам.

Има ли тук хора в бранша да кажат каква е почвата в момента?

Би ли било доходоносно евентуално отваряне на агенция за недвижими имоти легално и документално изрядна?
Доколкото съм чувал ако работиш за някоя от големите агенции обекновено нямало много файда, но не твърдя че е така наистина.

Общо взето ситуацията на пазара с недвижими имоти става все по-интересна и според мен ще има още много поле за изява в този сектор...
въпроса ти е меко казано малоумен..... 60% от старите агенции за недвижими имоти вече са строителни фирми - сам може да направиш съпоставката колко е печеливш този бизнес. Давам ти пример с Home2You и още куп агенции които тръгнаха от нулата и сега имат по над 100 млн

Ако си самостоятелен брокер/агенция - ще има файда, но ако бачкаш за някоя агенция, то не вярвам да изкараш повече от 1000 лева на месец комисионни и то с много зор

въпроса ти е меко казано малоумен..... 60% от старите агенции за недвижими имоти вече са строителни фирми - сам може да направиш съпоставката колко е печеливш този бизнес. Давам ти пример с Home2You и още куп агенции които тръгнаха от нулата и сега имат по над 100 млн
Щом си сметнал че е малоумен, ок.
Въпросът е насочен към моментната ситуация и ми беше интересно да чуя мнение от хора които евентуално са в бранша или близо до него.
Що се отнася до home2you навремето тръгнаха с доста солиден капитал от Щатите. Факт е че се развиха във възходяща посока.
Другото което е наскоро се появиха разни предложения за въвеждане на определине наредби в сектора, което може би от една страна е добре, защото ще пресее малко конкуренцията.
От друга може и нищо да не се приеме...

Последния ми допир с брокер беше преди некви години, когато наемах апартамен в Софето. Климатика, който беше част от изискването и брокера потвърди, че го има, даже бил "централен" с контрол панел - а,у..., се оказа контрол панел за газовата иснталация, с която се отоплявахме. :D

В крайна сметка, освен с това, че отключи входната врата не беше особено полезен с нещо друго. Като цяло брокерите в тоя си вид са супер ненужна оскъпяваща услуга.

Иначе.. бих ползвал подобна "брокерска" услуга: задвам какво търся и да се следи пазара (не само обявите), а и чрез "собствени" канали вместо мен. А и да работи за цената в моя полза, а не да си "защитават" по-високои суми.

От сополяци дето ще ми обясняват колко било комуникативно мястото нема нужда.

Брокерът беше пребит с тръби на тихо, но комуникативно място близо до метростанция с изглед към Витоша :)

Аз съм го работил преди години и естеството на работа ми е доста познато.

Интересно ми е как се е развил пазара към момента. С какво око се гледа на брокера и т.н.
Ясно е че като всяка една работа и тук отношението към клиента и към ангажимента е водещо.

Що се отнася до франчайзите не съм много сигурен доколко е удачно при положение че ако си що годе адекватен човек и си намериш юрист няма да се оправяш прекрасно и сам.
Мнението на хората към брокерите не е е добро, защото ние сме селска нация и мислим по селски и ни е криво, като плащаме комисион и такса за нещо. За това е така, ама ще с енормализира това, все някога. А мисленето на БЪлгарина не знам дали ще се оправи, ще видим. А за парите, ако питаш, това не го гледай и недей да ти е приоритет и стимул, като всяко нещо ако се конкретизираш към парите няма да достигнеш до тях, това си е закон. Те ще ги спечелиш с отдаденост към работата и достатъчна амбиция.

Мнението на хората към брокерите не е е добро, защото ние сме селска нация и мислим по селски и ни е криво, като плащаме комисион и такса за нещо. За това е така, ама ще с енормализира това, все някога. А мисленето на БЪлгарина не знам дали ще се оправи, ще видим. А за парите, ако питаш, това не го гледай и недей да ти е приоритет и стимул, като всяко нещо ако се конкретизираш към парите няма да достигнеш до тях, това си е закон. Те ще ги спечелиш с отдаденост към работата и достатъчна амбиция.
Това би го написал човек, който никога не си е имал работа с брокери сериозно и никога не се е сблъсквал с практиките им.
Толкова са много лошите практики, че не ми се изброяват даже.

Това би го написал човек, който никога не си е имал работа с брокери сериозно и никога не се е сблъсквал с практиките им.
Толкова са много лошите практики, че не ми се изброяват даже.
Сблъсвал съм се с брокери...
Да, много са лошите пратики, така е, но има и свестни и читави

Като на всичко и навсякъде, има не читави и маркетолози и оптимизатори и всичко и всяккави....

Горе