Брокер на недвижими имоти в София. Заслужава ли си?

Здравейте,

Всички знаем какви станаха цените на недвижими имоти в момента.
От около две години през акъла са ми минавали мисли от типа на какви пари изкарват в момента брокерите, но дотам.

Има ли тук хора в бранша да кажат каква е почвата в момента?

Би ли било доходоносно евентуално отваряне на агенция за недвижими имоти легално и документално изрядна?
Доколкото съм чувал ако работиш за някоя от големите агенции обекновено нямало много файда, но не твърдя че е така наистина.

Общо взето ситуацията на пазара с недвижими имоти става все по-интересна и според мен ще има още много поле за изява в този сектор...

за Пловдив - има случаи по 10-20к/месец, има и по 1к/м
в тази професия голямо значение има личният принос, това не е като копането на картофи: за 1ч - 100м, за 3ч ще са 300м

Така както си задал въпроса.... По добре се хвани на работа към някоя агенция за няколко месеца да видиш естеството на работа или мисли за франчайз.
Към франчайза е включено обучение, семинари, как се работи с клиенти, какви закони има и какви се сменят. Ако наемеш брокери и тях ще ти обучат. Имаш юридическа подкрепа и подкрепа при откриването на офиса със все брандиране локация и тнт.

Така както си задал въпроса.... По добре се хвани на работа към някоя агенция за няколко месеца да видиш естеството на работа или мисли за франчайз.
Към франчайза е включено обучение, семинари, как се работи с клиенти, какви закони има и какви се сменят. Ако наемеш брокери и тях ще ти обучат. Имаш юридическа подкрепа и подкрепа при откриването на офиса със все брандиране локация и тнт.
Аз съм го работил преди години и естеството на работа ми е доста познато.

Интересно ми е как се е развил пазара към момента. С какво око се гледа на брокера и т.н.
Ясно е че като всяка една работа и тук отношението към клиента и към ангажимента е водещо.

Що се отнася до франчайзите не съм много сигурен доколко е удачно при положение че ако си що годе адекватен човек и си намериш юрист няма да се оправяш прекрасно и сам.

Здравейте,

Всички знаем какви станаха цените на недвижими имоти в момента.
От около две години през акъла са ми минавали мисли от типа на какви пари изкарват в момента брокерите, но дотам.

Има ли тук хора в бранша да кажат каква е почвата в момента?

Би ли било доходоносно евентуално отваряне на агенция за недвижими имоти легално и документално изрядна?
Доколкото съм чувал ако работиш за някоя от големите агенции обекновено нямало много файда, но не твърдя че е така наистина.

Общо взето ситуацията на пазара с недвижими имоти става все по-интересна и според мен ще има още много поле за изява в този сектор...
въпроса ти е меко казано малоумен..... 60% от старите агенции за недвижими имоти вече са строителни фирми - сам може да направиш съпоставката колко е печеливш този бизнес. Давам ти пример с Home2You и още куп агенции които тръгнаха от нулата и сега имат по над 100 млн

въпроса ти е меко казано малоумен..... 60% от старите агенции за недвижими имоти вече са строителни фирми - сам може да направиш съпоставката колко е печеливш този бизнес. Давам ти пример с Home2You и още куп агенции които тръгнаха от нулата и сега имат по над 100 млн
Щом си сметнал че е малоумен, ок.
Въпросът е насочен към моментната ситуация и ми беше интересно да чуя мнение от хора които евентуално са в бранша или близо до него.
Що се отнася до home2you навремето тръгнаха с доста солиден капитал от Щатите. Факт е че се развиха във възходяща посока.
Другото което е наскоро се появиха разни предложения за въвеждане на определине наредби в сектора, което може би от една страна е добре, защото ще пресее малко конкуренцията.
От друга може и нищо да не се приеме...

Последния ми допир с брокер беше преди некви години, когато наемах апартамен в Софето. Климатика, който беше част от изискването и брокера потвърди, че го има, даже бил "централен" с контрол панел - а,у..., се оказа контрол панел за газовата иснталация, с която се отоплявахме. :D

В крайна сметка, освен с това, че отключи входната врата не беше особено полезен с нещо друго. Като цяло брокерите в тоя си вид са супер ненужна оскъпяваща услуга.

Иначе.. бих ползвал подобна "брокерска" услуга: задвам какво търся и да се следи пазара (не само обявите), а и чрез "собствени" канали вместо мен. А и да работи за цената в моя полза, а не да си "защитават" по-високои суми.

От сополяци дето ще ми обясняват колко било комуникативно мястото нема нужда.

Брокерът беше пребит с тръби на тихо, но комуникативно място близо до метростанция с изглед към Витоша :)

Аз съм го работил преди години и естеството на работа ми е доста познато.

Интересно ми е как се е развил пазара към момента. С какво око се гледа на брокера и т.н.
Ясно е че като всяка една работа и тук отношението към клиента и към ангажимента е водещо.

Що се отнася до франчайзите не съм много сигурен доколко е удачно при положение че ако си що годе адекватен човек и си намериш юрист няма да се оправяш прекрасно и сам.
Мнението на хората към брокерите не е е добро, защото ние сме селска нация и мислим по селски и ни е криво, като плащаме комисион и такса за нещо. За това е така, ама ще с енормализира това, все някога. А мисленето на БЪлгарина не знам дали ще се оправи, ще видим. А за парите, ако питаш, това не го гледай и недей да ти е приоритет и стимул, като всяко нещо ако се конкретизираш към парите няма да достигнеш до тях, това си е закон. Те ще ги спечелиш с отдаденост към работата и достатъчна амбиция.

Мнението на хората към брокерите не е е добро, защото ние сме селска нация и мислим по селски и ни е криво, като плащаме комисион и такса за нещо. За това е така, ама ще с енормализира това, все някога. А мисленето на БЪлгарина не знам дали ще се оправи, ще видим. А за парите, ако питаш, това не го гледай и недей да ти е приоритет и стимул, като всяко нещо ако се конкретизираш към парите няма да достигнеш до тях, това си е закон. Те ще ги спечелиш с отдаденост към работата и достатъчна амбиция.
Това би го написал човек, който никога не си е имал работа с брокери сериозно и никога не се е сблъсквал с практиките им.
Толкова са много лошите практики, че не ми се изброяват даже.

Горе