Бъдещето в web?

ReminD

Well-Known Member
Как виждате интернет след няколко години ? Ще се социализираме ли още повече?
User generated контент страниците ще измястят ли всичко останало? Ще се социализира ли още повече web 2.0? Как бихте си представяли евентуално web 3.0 , щом web 2.0 принадлежи на социалните мрежи и юзер генерейтед контента?
Хайде, зададените въпроси не са малко, струва си да има дискусия на тази тема.
 
От: Бъдещето в web?

Отговорите ти са общо взето "да".
Ето малко опити за още повече "социализиране":

http://www.antonradev.com/facebook-bing-partnership.html

Иначе, web 3.0 има и сега, и то не е нова версия на web 2.0, а термин, който се отнася за ресурси с големи бази данни, които се самогенерират от налични ресурси от човеци. Интересно е, но има още време за него. :)
 
От: Бъдещето в web?

Мисля си за такава социализация, че ще има алл ин сайтове достъпни от корпоративна конзола например.
Г си правят абсолютно всичко, пускат на пазара тяхна си конзола ( лаптоп, пц или някакъв пад) с която се достъпват само тяхни услуги :)
 
От: Бъдещето в web?

Ще се социализираме, но накъде ще върви социалицацията е въпрос с отговор за няколко милиарда долара. Що се отнася до User generated контента мисля, че вече има насищане и по-скоро се възприема като спам. Напоследък тече и обратния процес на т.н. персонализация. В по-развитите медийни пазари се появиха автори - колумнисти, блогъри, журналисти и др., които имат собствени "фенове" и последаватели, които ги следят НЕЗАВИСИМО в коя медия точно работят.
 

Горе