Бъди предприемач във Facebook

Боянов

New Member
Здравейте! Вярвам, че този форум много ще ми помогне, така че ще почна и аз с едно добро дело.

В тази тема ще спомена как да изкарваме пари от Facebook. Хубавото при този бизнес е, че няма нужда от изучаване на компютърни езици, запознаване със сложни програми и прочие, за това ми и допада. Казаното тук ще е подходящо за „младите предприемачи“. Под „млади“ не разбирайте на възраст, а просто тези които те първа навлизат в online бизнеса.
Надявам се написаното тук да не е в нарушение на някой закон.


Създаване и развиване на Facebook профил: Сигурно си казвате, че е голяма простотия да се продават безплатни неща. Е да, но не всеки има времето и нервите да си направи профил с 2, 3, 5.. хиляди приятеля. Другия въпрос, който ще си зададете вероятно е „На хората пък за какво им е да си купуват Facebook профили?"- Всеки може да ги ползва за различни схеми. Определено няма да е за да избазикат някой приятел. По-скоро да разпространяват из приятелите на профила някой линк, или пък да канят приятелите към дадена страница и т.н.. Вас това не ви интересува, интересува ви, че ще изкарате пари.
Съвети: Ако ще развивате български профил, внимавайте да не качите снимки на човек от България. Също така снимките да не са на „Мис свят“, казано по-точно да не са някого/някоя страшно красив/а, за да избягвате съмнения. Гледайте да намерите много снимки на един и същи човек.
Избягвайте да общувате много с приятелите в профила, за да не вземе да се разкриете без да искате.. Забравих да спомена, никой не трябва да разбира, че профила е фалшив.
Също така не пращайте по-много покани дневно, защото Facebook ще ви наложат наказание. (Да не може да пращате покани за определен срок от време).
След като направите много приятели или максимума, който е 5000, пускате тук във форума тема, че го продавате. Вижте как стоят цените и каква информация трябва да дадете.



Поддържане на Facebook страници: Сега ще ви обясня за какво иде реч. Някой човек има online магазин за разни стоки. За този магазин решава да направи Facebook страница. Всичко е добре, но тази страница има нужда от човек, който ще я държи актуална, ще се грижи за нея. Тук идва вашата роля.
Какво ще правите?- За начало пускате една тема във форума с услугите ви, цена и всичко описано подробно. А за страницата, която ще поддържате намирате интересни снимки в интернет, добавяте им воден знак евентуално на фирмата, после и текст евентуално. Намирате смешни вицове и всякакви такива неща, нормални за една Facebook страница. Има една фукнция във Facebook, където може да си настройвате публикациите на коя дата и в колко часа да се публикуват автоматично. Всичката свалена и обработена информация се вкарва към тази фукнция + качени снимки на стоки от съответния магазин (примерно) описани с цена и линк към тях.

Като цяло е това за сега. Ако се сетя за още, а може и вие да ми помогнете, ще обновя поста. Ако има грешки в казаното, поправете ме. :)
 
От: Бъди предприемач във Facebook

За сдобиване на приятели, най-лесно е присъединяването към така наречените Add me групи (които са много), след като сте приети в дадена група, просто пишете в нея нещо от сорта на "Guys please add me im searching for new friends" и поканите за приятелство започват да се трупат. След това разбира се ако искате таргетирани приятели, просто подбирайте на кой да приемете приятелството. От личен опит знам, че най-много в такива Add me групи се навъртат хора от Пакистан, Египет, Индия, Гана, нo и много американци, австралийци, канадци и т. н.
Снимки за профила може да подбирате от много сайтове за запознанства, както и от качени в интернет E-Whoring packs.
Аз лично не се стремя да си продавам профилите, а след 20к последователи просто ги обръщам в страници btw сетих се и за друг метод с цел събиране на Followers, това са фейсбук групите от типа Fb lists или Lists exchange. Работата е проста:
1. Правите си Facebook list
2. Добавяте профилите си в него
3. Започвате да спамите по групите, да ви последват list-a
4. Готово (всеки последвал вашия list, става автоматично и Follower на профилите които сте добавили в List-a)
Началото е най-трудно да съберете последователи за List-a, за тази цел отново се връщаме към Add Me групите и във всяка една от тях пишем "Please follow my list if you want to chat with me" и давате линка. Благодарение на такива фейсбук lists съм виждал индийци с над 2 милиона последователи, някой ако се интересува моля да пише на ЛС и ще му изпратя линк към подобни профили.
Колкото до начини за изкарване на пари - много. Доста хора гледат скептично на CPA offers, но има хора които чрез минимална инвестиция изкарват доста стабилни пари само от фейсбук реклами, които водят или директно до офертата (разбира се чрез фейсбук cloaker), или до landing page.
По мои наблюдения без cloaker нищо не може да се направи, тъй като фейсбук или няма да одобри рекламата, или ще ви банне профила. От началото на месец януари имам чиста печалба 780 $ само от такава дейност, като ползвам само Peerfly и частен Cloaker, който не мога да споделя.
 
Последно редактирано:
От: Бъди предприемач във Facebook

Как се справяте когато фейсбук иска да разпознаете хората по снимките? Два пъти се опитвам да развия профил и ме режат тук. Не нахалствам и не набивам на очи, но фейсбук май не мисли така ..
 
От: Бъди предприемач във Facebook

Как се справяте когато фейсбук иска да разпознаете хората по снимките? Два пъти се опитвам да развия профил и ме режат тук. Не нахалствам и не набивам на очи, но фейсбук май не мисли така ..

отваряш нов таб например и там пишеш името на човека и гледаш кой е...
 
От: Бъди предприемач във Facebook

пробвах този вариант, голяма игра - съвпадат имена, някои пък въобще не ги открива .. мерси все пак :)
 
От: Бъди предприемач във Facebook

Фейсбук гледат колко са активни потребителите. Ако не си пишете писма и по стените на приятелите, няма начин, все в някой момент ще изгърмите.
 
От: Бъди предприемач във Facebook

Не знам до колко гледат колко са активни потребителите. Но е хубаво да се споделят разни статуси, песни, снимки на стената. Да се вижда, че не е фалшив профил.
 
От: От: Бъди предприемач във Facebook

Аз лично не се стремя да си продавам профилите, а след 20к последователи просто ги обръщам в страници

Ще обясниш ли по-подробно как става това . Благодаря !
 
От: Бъди предприемач във Facebook

пробвах този вариант, голяма игра - съвпадат имена, някои пък въобще не ги открива .. мерси все пак :)

На мен ми върза от 3-я път .. Голяма играчка , но работи :D
 
От: Бъди предприемач във Facebook

Някой знае ли в какви конкретни случаи се ползват така наречените Trusted Contacts , които можеш да добавиш в настройките за сигурност в рофила си?
 
От: Бъди предприемач във Facebook

Някой може ли да сподели детайли относно набирането на Facebook Followers (предлага ли се някъде като услуга, цена)?
 
Последно редактирано:

Горе