България - бежански лагер?

От: България - бежански лагер?

Трябва да се натоварят в няколко големи самолета и да се пуснат обратно в сирийската пустина, пък там да се оправят. Може да е грубо, но само това е решението
 
От: България - бежански лагер?

има стотици изоставени военни бази и общежития които са насред нищото и могат да се ползват
 
От: България - бежански лагер?

3000 сириеца, на фона на 3 милиона цигани, бълха ни ухапала...
ЕЛАТЕ МИ ПОВЕЧЕЕЕЕЕЕЕ

или както викат фюесса:

камон ми морррр!

Аз съм готов да се обзаложа ,че 50 % от т.н. бежанци могат и ще развият бизнес в България за които можем и аз и вие да работим утре (спрямо друг тип малцинстов) . Не съм расист !

И аз писах в същия дух в тази тема.

Националистите пощуряват само ако се намекне, че има нещо положително в ситуацията с имигрантите (ще се подобри демографията в държавата - съотношението плащащи данъци и осигуровки към паразитите ще се повиши).

САЩ са държава създадена от имигранти - до преди терористичните атаки извършени от терористите (подкрепяни от ЦРУ) на 11-ти септември 2001 година САЩ беше една от най-добрите държави за живеене. Сега пак е една от най-добрите, но заради с проблемите с човешките права (заради войната с тероризма и дрогата) падна доста в класацията.
 
От: България - бежански лагер?

Ще дойде сульо от Сирия, ще развие бизнес (с какви пари, нали е избягал с едно вързопче) и утре ще работиш за него? Същите тия сирийски бизнесмени, които сега нямат какво да ядат и ходят голи и боси?

А ти като бягаш от война би ли си носил парите в джоба или би ползвал офшорна банкова сметка (в държава, която е стабилна политически и няма война - напр. в Турция, Германия, Швейцария)? Вече има и Биткойн (качваш си портфейла в няколко услуги за съхранение на файлове и помниш паролата за отключване).

Но дори и да нямат пари това не значи, че не могат да развиват бизнес. Аз например през 2008 година когато напуснах работа имах спестявания около 2000 лева (работих за заплата приблизително колкото средната в страната - затова и нямах възможност да натрупам сериозни спестявания). Тоест имах пари само за няколко месеца напред (в най-добрия случай). След няколко месеца доходите ми бяха в пъти повече от предишната ми заплата. Не съм теглил кредити, не ми се е налагало и се надявам да не ми се наложи.

Има нещо по-ценно от парите и по-доходоносно - това са знанията и уменията.
 
От: България - бежански лагер?

Вземи си няколко у вас, тъкмо ще има кой да ти разхожда кучето и да ти движи онлайн магазина.

Защо отношението ти към гражданите на Сирия е толкова обидно? Намекваш, че сириецът не може сам да си наеме жилище или да отиде на хотел, а трябва някой да го "взема" у тях си (сякаш е клошар или болен, който не може сам да си осигурява прехраната).

Може сред имигрантите да има наистина хора, които нямат възможност да отидат на хотел или да си наемат жилище и да се грижат за прехраната си. На тях е допустимо да се помогне (ако те желаят). Обаче да се пречи на хора с възможности, които могат да се грижат за себе си и даже да започнат бизнес и да създадат работни места за българи и други имигранти, не смятам че е редно.
 

Горе