Бързи кредити

MalACEsia

Member
Добър вечер.
Искам да попитам аудиторията,
Накратко ще обясня, значи имам изтеглени бързи кредити от Фератум, Смайлкредит и кредисимо. Общата сума за връщане е 3170лв. Работя от 7 месеца, но договора ми не е постоянен трудов договор и всъщност тук банките ме спират да ми отпуснат кредит за рефинансиране. Осигурявам се на 450 чисто вземам 700лв месечно. Поръчител не мога да си намеря, защото знаете на днешно време много хора се пазят от такива неща. Искам просто да попитам дали можете ми дадете някакви съвети или да ме ориентирате към някого. Искам да изтегля от едно място и да си погася всички тези задължения и да си изплащам само към въпросната банка/институция. Питам ви като по-опитни и запознати хора от мен, ще се радвам ако мможете да споделите някакви начини/съвети да ме насочите .
 
Последно редактирано:
От: Бързи кредити

Отиди в банка (например: ДСК, ОББ, ...) и им го кажи това. Кажи им че искаш да обединиш всичките си заеми в един. Това са го правили много хора и всичко се оправя.
При теб проблем може да е това, че дължиш пари на кредитни небанкови институции. Ако дължеше парите на банки щеше да е по лесно.

Първо обиколи няколко банки и виж какво ще ти кажат. Бъди възпитан и все някоя чиновничка ще ти каже какви са решенията в такъв случай. Към кого да се обърнеш и така...
 
От: Бързи кредити

Ако имаш домочадие и работиш само ти, най-вероятно няма да стане това с банките.
След като работиш и имаш възможност да отделяш за кредитите - предоговори ги и си ги изплати. Предполагам това е възможно с небанкови институции?
 
От: Бързи кредити

3000 не са кой знае колко за кредит. В ОББ по принцип дават лесно, отиди и ги питай. Все пак зависи какво ти кредитното досие, но като цяло сумата е малка и не би трябвало да имаш проблеми, нито да ти трябват поръчители. Аз съм взимал 10 000 от там без поръчител преди време, сега не знам какви са им условията.
 
От: Бързи кредити

Тегленето на кредит, за да погасиш друг кредит е възможно най-лошия сценарий за една финансова институция, за съжаление не се сещам термина, който те използваха в тази ситуация. Със сигурност предвид дохода ти, мога да те уверя, че едва ли банка ще се навие да ти отпусне нов кредит за да рефинансираш. За мен това което може да направиш е да потърсиш роднина или приятел, който безлихвено може да ти даде паричките да изчистиш кашата до тук. Не рефинансирай от бърз кредит, бърз кредит защото след месец-два ситуацията отново ще е същата. Мисли, как да излезеш от кръга, който си заформил, а не как да го стесняваш още.
 
От: Бързи кредити

Така:
чист доход (на хартия) - 450лв.
Дългове - 3170лв.
Месечни вноски по кредитите - ???
Договор - непостоянен трудов договор

Реално за да ти отпуснат кредит от банка трябва да:
- Имаш 6 месеца на работното място (т.е. постоянен трудов договор)
- Коефициента на кредитна задлъжнялост да не ти надвишава 40% - това означава, че ако имаш 450лв. заплата и вноските по кредитите са ти 200лв. на месец мооже и да се класираш (поне на хартия). Като тук не говорим за месечните разходи...


Взимаме примерен кредит от банка, условията ще са подобни на тези:

Сума: 3500лв.
Срок: 7 години
ГПР % 12.57 %
Фиксирана лихва (85 м.) 9.65 %
Месечна вноска за период с фиксирана лихва (85 м.) 57 лв
Обща дължима сума ~5132.09 лв.
Такса одобрение на кредита ~135.00 лв
Месечна такса за обслужване на разплащателна сметка ~1.79 лв.


Варианти:
- Пари от близък за погасяване на тези задължения
- Мноого мъчно през банка с много условности и ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ПОРЪЧИТЕЛ!
- Продажба на ценности
 
От: Бързи кредити

Каква е тази такса за одобрение от 135 лева, на мен ми искаха 30 лева в ОББ? Мен също ме осигуряваха тогава на минималната заплата, а ми дадоха 10 000 лева. Не си мислете, че е толкова трудно и невъзможно, пък за 3500 си е направо смешно.

Автора на темата най-добре да пита в няколко банки и да си прецени кое му е по-изгодно. Ако му предлагат по-неизгодни условия от сегашните, по-добре да си плаща кредитите там, където са в момента. Какво от това, че са на различни места?
 
От: Бързи кредити

Мен също ме осигуряваха тогава на минималната заплата, а ми дадоха 10 000 лева. Не си мислете, че е толкова трудно и невъзможно, пък за 3500 си е направо смешно.

Затова сме на този хал...

"Дайте да дадем!" и "Щом давате - взимам" :)
 
От: Бързи кредити

Питал съм в Уникредит и в Пощенска, но те ме спират защото не съм бил на постоянен трудов договор... фирмата където работя договора е за две години и половина, не е постоянен трудов договор. Мисля че това ме ограничава много с банковите институции... било то ОББ или каквото и да е?
 
От: Бързи кредити

Ако кредитите към небанковите кредитори са просрочвани и нередовно обслужвани с начислявани наказателни лихви, това се е отразило на кредитното ти досие и за всички финансови институции ти си в графа ''нелоялен платец''. Това може да е причина за отказ от страна на банките по-скоро, а в комбинация с липса на постоянен трудов договор... заформя се кофти картинка.
Няма ли опция, член на семейството или друг близък да вземе заем, вместо теб?
 
От: Бързи кредити

Затова сме на този хал...

"Дайте да дадем!" и "Щом давате - взимам" :)

Аз съм против кредитите, освен ако не ти трябват пари за нещо изключително важно, което не търпи отлагане. Ако говорим за бизнес или някаква инвестиция, може и да си заслужава. Преди около 2 години ми трябваха 2000 лева - взех ги от банката и след около 3 месеца ги върнах, като естествен ми приспаднаха лихвите. В крайна сметка бях на минус с около 50-60 лева, но тези пари ми помогнаха за нещо доста по-важно.

Всеки трябва да си прави сметка кога какви пари му трябват и за какво са му. Не одобрявам кредити за коли, телефони и т.н.
 
От: Бързи кредити

Питал съм в Уникредит и в Пощенска, но те ме спират защото не съм бил на постоянен трудов договор... фирмата където работя договора е за две години и половина, не е постоянен трудов договор. Мисля че това ме ограничава много с банковите институции... било то ОББ или каквото и да е?

Това, че договора ти не е постоянан, наистина доста може да ти попречи. Между другото, защо толкова много искаш да обединяваш тези кредити? Толкова ли по-изгодно ще бъде. В крайна сметка, пак ще връщаш тези пари. Дори и да има някаква разлика в лихвата, като отидеш в банката ще имаш такса за одобрение, а и като ти отпуснат парите няма да е пълната сума. Пак ще има някакви удръжки.

Сещам се за един познат преди време, който също имаше няколко кредита и искаше да ги обединява. Бяхме пресметлани, че даже ще му е по-неизгодно, но той държеше да го направи и в крайна сметка взе някакъв заем от банка, която му покри другите задъления, но по изчисленията ни трябваше да плати повече пари като цяло. Цялата работа беше в това, че не му се занимаваше да плаща на 4-5 места и искаше всичко да му е накуп, въпреки че губи от цялата работа. Не е голяма философия да се вкарат плащанията в epay и да се плащат накуп.
 
От: Бързи кредити

Никога съм нямал просрочия и т.н. всичко винаги ми е било точно. Договора ме бърка като цяло в ситуациите с банките...
 
От: Бързи кредити

Пробвай през Нет Кредит. На мен преди време ми обединиха така няколко кредита, но бяха по-малка сума. Въпреки това нищо не пречи да опиташ :)
 

Горе