Важат ли Google Guidelines и за страници с noindex

Такаа... Генерирам в момента едно дърво от HTML страници (около 10-20 милиона) с цел да индексирам постепенно 3.5 милиона профила на фирми. Фирмите са категоризирани по град и по браншове и ще пусна GoogleBot-а да обходи всички профили веднъж по град и веднъж по бранш крослинкнати (примерно влизаш на София и от там си избираш бранш и чак тогава ти се показват фирмите. Или влизаш на бранш "автомобили" после ти показвам в кои градове има фирми с тоя бранш и чак тогава стигаш до фирмите). Тази навигация естествено е за GoogleBot планирана, а не за посетителите. Ще има едно линкче към нея единствено на index-а и от там насетне ще го оставя да си crawl-ва. Страниците, в които листвам браншовете и градовете ще са с noindex, страниците с листинга на фирмите ще са с index, а самите профили ще варират дали да имат idnex или noindex. Това, което искам да питам е:
1) след като страниците, които имат noindex няма да попадат в индекса, трябва ли да се притеснявам там, че евентуално няма да имат фреш контент или пък, че ще са претъпкани с линкове
2) има ли смисъл да си болдвам част от линковете по страниците с noindex
3) Изобщо страниците с noindex имат ли нужда от някаква оптимизация? Реално аз ще ги ползвам, само за да си направя всичктие deep links виждаеми за бота, понеже самият сайт е търсачка и ще е трудно да си индексирам профилите, дори и със сайтмап?
 
От: Важат ли Google Guidelines и за страници с noindex

не бе не важат, нали за това е noindex - да правиш квото искаш и да няма последствия.

въпреки това в noindex страниците също се влива PR и от тебе зависи дали той ще си остане там или ще излиза през някой друг линк.
 
Последно редактирано:

Горе