Важно: Заплаха за съд от международна компания заради търговска марка

От: Важно: Заплаха за съд от международна компания заради търговска марка

Ейййййййй че се сетих... като стана дума за LOGITECH


абе имам една мишка logitech и се счупи приемника...
един идиот го пречупи без да иска на лаптопа като беше закачено
и сега мишката си стои и тва е щото нямам юсб приемник?
кой може да ми свърши работа в бг за такъв приемник ?
Някой трябва да е главен вносител ли? или таратанци - да ровя из ибей?
че е скъпа мишката 200 лева дева...
 
От: Важно: Заплаха за съд от международна компания заради търговска марка

И какво значи официален представител. Ако дадена фирма е единствено оторизирана за дадеден регион да представлява и в това число разпространява определена марка, то тя е и единствен вносител на този продукт. Следователно решава как и чрез каква мрежа да го пласира. Ти обаче ако си се сдобил със същата стока напълно легално, с редовни документи за произход, данъчно изрядни, никой не може да ти каже и копче да я пласираш. Защото тука идва момента на данъчните закони. След като си осчетоводил тази стока, то ти трябва и да я продадеш, за да й внесеш в последствие ДДС-то и да си платиш данъка печалба. Ако официалният представител ти попречи да пласираш тази стока, то той те възпредпядства да си данъчно редовен, сещаш ли се :) Именно поради такива калибристики, до сега няма съдени за подобни дела - продаване на маркова стока от неоторизирани търговци. Официалността в представляването по-скоро (а и е така) може да се състои в рекламата и маркетинга, но не и в забрана за продаване. Това са фактите :)

Мишока приемника му е кодиран и не знам как ще напаснеш друг такъв, независимо дали е от същата марка. Ако се препрограмира мисля, че ще стане, но незнам дали някой ще се навие да го прави, все пак е скъпа мишка (200лв), можеш и да си я купиш отново нали :)
 
От: Важно: Заплаха за съд от международна компания заради търговска марка

Ако фирмата е ЕУ или има официален представител за ЕУ - нямаш право да внасяш от извън ЕУ например Китай
Ако внесеш рискуваш да ти ги конфискуват на митницата - това предимно се отнася до големи брандове например Нокиа - за по дребните може и да не те закачат.
След като ги внесеш ако са правени за ЕУ пазара и са същите като тези които продава официалният вносител никой не може да те фане, ако обаче се различават макар и оригинални пак могат да те преебът и да ти ги конфискуват ако те хванат
 

Горе