Ваксинирахте ли се ?

Ваксинирахте ли се ?

  • Да

  • Не съм, но ще се ваксинирам

  • Не съм и няма да се ваксинирам

  • Още не съм решил


Резултатите ще са видими само след гласуване.
Аз още не съм чул някой да е умрял от короната извън болница. Някой знае ли такива случаи?
Някъде из линковете, които споделяш няма ли такава информация, значи слабо си търсил. Знам за хора, които със самолечение са се докарвали до болници, и за такива идиоти дето са билни, ама си шават, защото са мозъци.

Какво ме интересува, ако съм се заразил с кови, като няма да прекарам болестта, и изобщо няма да я усетя? И какъв ви е проблема с буустерите - ами грипа как е, всяка година нова ваксина.

Айде фактите да видим, или ще смениш темата а? Я кажи колко умират в болниците според фактите, колко от тях са ваксинирани и колко не са, нали преди година ти обясняваше, че се гледа смъртния фактор, а не гледаме заразените, защото не може да тестваме всички.

Хайде дай да видим с КОЛКО ПЪТИ е по-голям риска да умреш от ковид според ФАКТИТЕ, давай, ти си на дансинга.
Бате, за*би, тук няма да пробиеш. Тук си е мамата.....тия си чакат клиничните доказателства. Имаше едно много яко мнение, някъде из медийните сайтове, за задължителните зелени сертификати. Та пича беше написал, че ако някой не иска да се ваксне да му издава зелен сертификат само ако имал 150 часа положени като дежурство в някое Ковид отделение. Беше добро. Не съм грам за зелените сертификати, но се и сетих, че такива хора дори и с такава оцпия няма да са Ок, защото просто нямат топки. Едно е да лаеш, друго е да си човек на място.

Сега чета, че ще задължат работодателите да пускат на работа само такива със зелен сертификат, което нали се сещате, в IT сферата е Ок, ама ако си търговски представител, или продавач, или дори в някой тъп завод на поточната линия, гориш. И там лесно може да се намери друг. И като нищо ще го въведат. Което на практика го правят задължително. Няма по-силно от глада. ;) Само да спомена пак - това е против моите разбирания, но на доста няма да им оставят избор.
Всъщност ползвам легален такъв, но това няма значение.

Да не правиш разлика между технология, която използваш на електронно устройство и технология, която се имплатира в собственото ти тяло е проява на тежък дебилизъм.

Ся, има ли смисъл да ви обяснявам, че използването на даден продукт, не те прави автоматично фен на неговия производител. За вас може Бил Гейтс да е 100% филантроп (може да проверите някъде значението на думата), но за мен си остава пълен психопат.

Момчета, нали се разбрахме, че "всеки сам си преценя". Слагайте бустери и ни оставете да си рискуваме живота. Може па да сме суицидни. Вас кво ви бърка?
Аха, защото с един софт не могат да ти откраднат живота? Имаш доверие да си влизаш в спестовните сметки през уиндолса, а после ще и вкарали в организма. :) Дебилизъм е ако мислиш, че ако са решили клатят, и имат възможност, до сега да не са решили да го направят. Много повърхностно гледаш на нещата. А и честно казано, за да го направят, първо трябва да имат интерес. Ще ти го кажа така, на слънцето пука ли му, че днес се е родала една мравка?
 
Теории, в които се споменават умишлен геноцид, здравеопазване, милиардери/пари заедно ги отхвърлям.
В интереса на всяка икономика и бизнес е да има възможно най-много потребители (за бизнеса) и най-много трудещи се (за икономиката). За да реши една държава сама да си затрива населението, значи е решила да се самоизтрие изцяло. Същото важи и за бизнеса. Никаква логика няма в това. Държавите страдат от липса на раждаемост, икономиките им се забавят, затова и А. Меркел вкара арабите, но пък не помисли първо как и дали може да ги интегрира.

Сега, вярно е, че държавите в ЕС следват в голяма степен каквото е решено за общността. Но същото го правят и държавите извън ЕС.

На Бил Гейтс, който споменавате едва ли ще му е кеф да се заличат 1 милиард офис служителя (останалите да не могат да се възпроизвеждат и накрая всички офис служители да се пенсионират - тотален фалит :D ), след което продажбите на новата версия на офис пакета му и ОС-а да паднат с 1/3 (или колкото е там ще дойде като съотношение). Нито пък на банките да им спадне оборота от такси и лихвите от теглене на кредити. Само хора, отсъствали от часовете по икономика в гимназията може да си ги мислят тези неща. Сигурно са и срещу въвеждането на еврото в България.

Отдавна се говореше, че е време да настъпи финансова криза. Ето, вече я имаме налице - вдигнаха се цените на енергоносителите, инфлацията не спира да се покачва, бизнесите намалиха производството и се усещат липси на пазара на стоки (и не само). След 2-3 години ще преборим ковида и с него кризата и пак ще грейне слънце. Никой няма да ни трепе, нито стерилизира....хората не са кисели краставици.

Случая с ковид-а (заедно с темата за климатичните промени) се ползва и като начин за катализиране преминаването към зелена енергия и преструктуриране на сектори, които иначе са трудни за промяна. Нали все пак в плановете за възстановяване в ЕС се акцентира изключително много на - спиране на ТЕЦ-ове и ВЕЦ-ове, инвестиции в нови технологии, модернизиране на транспорта, автономни таксита (ще се сложи край на протестите на таксиджиите в България веднъж-завинаги хаха). И това не е нещо лошо. Очакват ни интересни времена....освен ако чиновниците не изпапкат всичко и останем само с интересни презентации и документи, писани на MS Word ;)
 
Имаш доверие да си влизаш в спестовните сметки през уиндолса, а после ще и вкарали в организма.
Прочети го пак и се сети защо това е зверска тъпотия. Чак не искам да го коментирам, че е обидно.
 
ЕЖК. Писали някъде еди какво си. Какво точно са писали и къде?
 
Прочети го пак и се сети защо това е зверска тъпотия. Чак не искам да го коментирам, че е обидно.
Добре, добре. Продължавай да мислиш, че живота ти не се диктува от компании и правителства. Ако си в гората и ядеш корени, ще се съглася, до тогава ако искаш обсъждай каквото решиш. ;)
Айдеее, сега вече го закъсахме, открит е Грип!

Ето това са вече олигфрении. Нова са първенци да ги пишат такива глупости, следвани от БТВ и другите спевдо идиоти.
 
Добре, добре. Продължавай да мислиш, че живота ти не се диктува от компании и правителства. Ако си в гората и ядеш корени, ще се съглася, до тогава ако искаш обсъждай каквото решиш
Има огромна разлика дали ме управляват жива и здрава или тежко увредена.

Пичове (ти и ремайнд), целият свят протестира срещу задължителната ваксинация, само вие сте седнали да ме убеждавате, че всичко е наред и наведена главица/смъкнати гащи е по-добре, отколкото да се борим за правото си на избор.

Пандемията няма да свърши с масовата ваксинация. Знам, че ви се иска да е така, но текущите събития показват обратното. Знам, че искате да се чувствате защитени с ваксините, но текущите събития попарват и този ваш блян. Стойте си в балона, но знайте, че скоро той ще се спука.
 
Теории, в които се споменават умишлен геноцид, здравеопазване, милиардери/пари заедно ги отхвърлям.
В интереса на всяка икономика и бизнес е да има възможно най-много потребители (за бизнеса) и най-много трудещи се (за икономиката).
Това е така от гледната точка на участник в тази икономика - краен потребител или бизнес. Казвам "тази" икономика, защото икономиката не е абсолютна и непроменима. Представи си икономиката като една система в която се спазват определени правила. И се запитай, всъщност дали е възможно правилата да са по-различни? Толкова по-различни, че дори да не можеш да си ги представиш в момента.

Аз обичам да опростявам нещата до крайност. Опростена до крайност, икономиката е съвкупност от мотивации, които карат хората да правят някакви действия. Да се намират у работа дет се вика. Мотивация е когато си гладен. Тогава си намираш работа за да изкараш пари, за да си купиш храна. Мотивация е и когато си нахранен, но ти е супер скучно и искаш да идеш на кино. Тогава си намираш работа за да изкараш пари и с тях си купуваш билет за кино. Мотивация е да имаш пари за храна и кино, ама да не ти стигат за ново Ферари. Тогава търсиш начин как да изкараш още повече пари за новото Ферари. И т.н., схващаш идеята.

Парите са кръвта на тази система. Но тук вече трябва да се запитаме - какво са парите и от къде идват? В днешно време парите са просто числа в някакви бази данни и най-общо се записват там от администраторите на тези бази данни. Ако си играл WoW или подобна игра, знаеш че тя си има администратори - Blizzard, бази данни на техните сървъри и играчи, които я играят. И кой решава колко и какви виртуални единици (злато, оръжия, брони) може всеки играч да получи? Blizzard решават. Ако искат ще направят така, че да получаваш повече, ако искат ще ти ги орежат. Ключовото е обаче, че за Blizzard тези виртуални единици не са някакви неща, които те самите да искат да събират. За Blizzard виртуалните единици са един от инструментите, с които контролират мотивациите на играчите и така ги карат да играят по-дълго. Целта на Blizzard е да властва над желанията на играчите си и за това използва виртуални единици (и други похвати), които са целта на играчите. Ако си редови играч, ти просто си събираш виртуалните единици, защото ги смяташ за най-ценното нещо в играта, но не се запитваш защо го правиш.

Разбираш ли, икономиката е системата с което ние обикновените хора всеки ден се занимаваме, виждайки парите в нея я като основна цел. Но същата тази икономика има съвсем различен смисъл за тези, които решават кога и колко виртуални единици да бъдат вкарани или изтеглени от нея. Трябва да започнеш да мислиш като администратор на системата, а не като потребител.
 
Пандемията няма да свърши с масовата ваксинация. Знам, че ви се иска да е така, но текущите събития показват обратното. Знам, че искате да се чувствате защитени с ваксините, но текущите събития попарват и този ваш блян. Стойте си в балона, но знайте, че скоро той ще се спука.
Това в никакъв случай не е така, тук си в огромна грешка. Те не искат всичко това да приключи, искат да продължи колкото се може по-дълго. Ние искаме да приключи, защото на нас ни взима свободата. Но на тях им дава смисъл, който преди това не са имали. За нас е терор и насилие, но за тях е опиянение, еуфория. Разбира се, за някои е просто страх от шипчестия вирОс, насаден от медиите, но за тия хубавци тук в темата е смисъл на живот. Нямаше да си губят времето иначе да участват в спорове, в които постоянно губят.
 
.. Ако си играл WoW или подобна игра, знаеш че тя си има администратори - Blizzard, бази данни на техните сървъри и играчи, които я играят. И кой решава колко и какви виртуални единици (злато, оръжия, брони) може всеки играч да получи? Blizzard решават. Ако искат ще направят така, че да получаваш повече, ако искат ще ти ги орежат. Ключовото е обаче, че за Blizzard тези виртуални единици не са някакви неща, които те самите да искат да събират. За Blizzard виртуалните единици са един от инструментите, с които контролират мотивациите на играчите и така ги карат да играят по-дълго. Целта на Blizzard е да властва над желанията на играчите си и за това използва виртуални единици (и други похвати), които са целта на играчите. Ако си редови играч, ти просто си събираш виртуалните единици, защото ги смяташ за най-ценното нещо в играта, но не се запитваш защо го правиш.

Не ми казвай че още го играеш това.
 
защото просто нямат топки
От цялата плява дето я избълва се разбра единствено, че ти си с най-големите топки :D
 
Последно редактирано:
В момента, чрез симулакрум правят промяна на симулацията в която живеем, като ни карат да я приемем за нова реалност. Едни я приемат по-лесно със затворени очи а други не.

Ние искаме да приключи, защото на нас ни взима свободата.
А какво е свободата ?
 
В момента, чрез симулакрум правят промяна на симулацията в която живеем, като ни карат да я приемем за нова реалност. Едни я приемат по-лесно със затворени очи а други не.


А какво е свободата ?
Да мята салфетки в БИАТ. :)
 
Има огромна разлика дали ме управляват жива и здрава или тежко увредена.

Пичове (ти и ремайнд), целият свят протестира срещу задължителната ваксинация, само вие сте седнали да ме убеждавате, че всичко е наред и наведена главица/смъкнати гащи е по-добре, отколкото да се борим за правото си на избор.

Пандемията няма да свърши с масовата ваксинация. Знам, че ви се иска да е така, но текущите събития показват обратното. Знам, че искате да се чувствате защитени с ваксините, но текущите събития попарват и този ваш блян. Стойте си в балона, но знайте, че скоро той ще се спука.
Права си, само където за пръв път чувам някой да иска сакат кон да си държи. :)

Кой ти каза, че съм за задължителната ваксина. Няколко пъти ти писах, че не съм и съм против сертификата. Пичове сме да, и кой в какво те убеждава не разбрах. Пишем ти, че сте в голяма заблуда, ти и още некви антита, четете глупости, шервате глупости. Къв балон, какви 5 лева, отново консирацията в действие.
 
След като гласувате може да напишете и коментар - с коя ваксина, имахте ли странични ефекти, преминаха ли и всякаква допълнителна информация.
Виж колко неутрален и точен въпрос последван от групата на антитата, като топ антитата се включват във 2ра страница. ;)
 
Виж колко неутрален и точен въпрос последван от групата на антитата, като топ антитата се включват във 2ра страница. ;)
и всякаква допълнителна информация !
прилагането на допълнителна информация не е анти!
това е загриженост и добри чувства, към взелите и другите, които мислят да вземат препарата !
 
Пишем ти, че сте в голяма заблуда, ти и още некви антита, четете глупости, шервате глупости. Къв балон, какви 5 лева, отново консирацията в действие.
Да бе, верно. Аз и милиони хора по света, дето ползваме шано уиндоЛс, четем и шерваме глупостите, дето ги твърдят истински учени, а не платени клакьорки като Ку-кунчев и баба ти Радка.

Такива пичове дупедавци като вас да не дава господ. :)
 

Горе