Ваксинирахте ли се ?

Ваксинирахте ли се ?

• Да

• Не съм, но ще се ваксинирам

• Не съм и няма да се ваксинирам

• Още не съм решил

Резултатите ще са видими само след гласуване.
Не видях някой да ме е питал какво съм имал предвид под "по-умерени", че да дам дефиниция. Но щом сега питаш - означава да се положи усилие да не се пуска невярна информация или фриволни тълкувания в темата. Знам, че когато дадена информация подкрепя тезата ни, малко или много сме по-склонни да я споделим без да погледнем особено критично на нея, но има страшно много дезинформация в интернет по отношение на ковид - къде от незнание, къде преднамерено, и затова е добре човек да поддържа елементарна информационна хигиена. Някои от споделените неща са интересни и има полза да се дискутират, но цитирането на парцали като thebulgariantimes.com примерно много снижава нивото на дискусията. Безкритичното споделяне на безумни конспирации - също.

Друг аспект на умереността е осъзнатостта, че темата е многопластова и мултидисциплинарна и е много възможно да грешим. Тази осъзнатост води със себе си смиреност, вместо някак типичните за темата самоувереност и агресивно налагане на собственото мнение, понякога дори с вулгарен език.
Аз това обяснявам на тези глави. Ама няма да стане. Аз загубих надежда за тях. :)

Накратко за антиваксърската глупост
Тези са идиотни, сър. :)

Сериозно ли ми пускаш това, един час след като обясних за милионен път, че сме ЗА ваксините, създадени съобразно установените клинични норми??

И как очакваш да те приемаме сериозно?

А на мъжа си искал ли си му кръвен тест преди да си гленете? Нещо много ми идвате научни и страхливи. Обхясни се още в началото коя ваксина е векрорна, кое какво е, писа се. Европа е дала разрешението си за ползване, съобразено с СЗО и още куп други лаборатории и организации. Но на вас ви трябват елемента и дали е с еднаква валенстност с този от другата страна на равеството във формулата. :)

Виж, ще ти го кажа максимално мило и ясно, за да го разбереш, дори и ти. Това, което се случва в другите държави, като Япония например, стане ли световен пример, че така ще влезем в нормален начин на живот (разбирай както преди), масово ще се наложи навсякъде. Ще направят черен живота на тези, които не искат да се ваксинират. С две думи ще ги принудят. И ето ти цялата картинка. А ти си чети глупостите за 5G, анти-васк протести и какво ли още не. Рисувам ти го от сега, за да не се изненадаш после. ;)

Плюс това ковид е тема, по която не съм толкова разпален, че да отделям много време да пиша в интернет. Чета, информирам се и имам мнение като всички останали, но не изпитвам горящо желание да се изказвам по теми, от които реално погледнато не разбирам нищо. Имало е неща, за които съм се оказвал в грешка по отношение на ковид и не само, така че нямам това его сега да започна да се правя на експерт в интернет.
означава да се положи усилие да не се пуска невярна информация или фриволни тълкувания в темата
Я се осъзнай. Първо сам признаваш, че не си особено вещ в темата, а после твърдиш, че някой тук бил пускал дезинформация. Как точно преценяваш кое е дезинформация, когато не разбираш материята?

Някои от споделените неща са интересни и има полза да се дискутират, но цитирането на парцали като thebulgariantimes.com примерно много снижава нивото на дискусията. Безкритичното споделяне на безумни конспирации - също.
От къде се пръкнахте толкова много противници на дребните медии? Вие хора разбирате ли, че сте като едни папагали, които дословно и редовно повтарят 1:1 медийната пропаганда към дадения момент. Каквото е на мода да се говори по медиите, това се редите тук да рецитирате. Супер досадно е. Ти може да очакваш умереност, аз пък очаквам повече оригиналност.

Безкритичното споделяне на безумни конспирации - също.
Направо си просиш да се държа с теб като абсолютен трол и да се фокусирам върху единични думи. Хайде сега да ми дефинираш що е то конспирация, да ми обясниш защо Ковид НЕ е конспирация, и да обясниш защо казваш конспирации в множествено число, т.е. кои са другите конспирации, които сме споделяли тук (и защо НЕ са такива)? И този път да няма "Трябва да откажа да отговоря, поради съображения".

Какво значи разрешават използването на Ивермектин ?
Има ли японски протокол за прилагане на Ивермектин и какъв е той национален или само в определени болници ли го използват ?
Аз лично не намирам такова нещо да се лекуват там с Ивермектин, а това че някой си в интернет там казал така няма да го коментирам, защото според някой хора в България се лекува с Ивермектин, което не е така. Има няколко болници и няколко лекаря, които го изпозлват, както и някой лични лекари го изписват без да са сигурни

Във видеото е обяснено всичко, вкл. и тия "фактчекове".
Пусни си субтитрите.

коментарът е изтрит впоследствие

Последно редактирано:
Кога ще загубиш и желание да удостояваш темата с нелепото си присъствието, това се чудя.:)
Защо, много реално ли ти идва това, което написах? Антиваксърчетата, излизайте на протест, не пишете тук, губите време. :)

Не съм ваксиниран, нито препоръчвам ваксинация за нерискови групи. Благодаря ти за страхотния пример за идеологически предубеждения. Точно това визирах.

Да не ми намекваш че ще ми е интересно да чета какво си писал из темата?

Защо, много реално ли ти идва това, което написах? Антиваксърчетата, излизайте на протест, не пишете тук, губите време. :)

С/у какво да протестирам?
Никой не ми е нарушавал микробиологичния комфорт :)

Вие там молекулярно обезчестените може да си спретнете един.

От твоята камбанария - едва ли. А и за ваксиниране и като цяло ковид целенасочено не съм говорил. Само леко тийзнах в последния си пост, колкото да покажа, че бинарното мислене понякога е неадекватно. Знам, че тази дума ти навява други мисли, обаче в случая нямам предвид онези небинарни неща. :)

Камбанарията я ползвам само за мятане на гранатки за collateral damage щото ме мързи да тролвам всеки поотделно.
Уцелих, както е видно :)

Никой не коментира медицинска информация - едни се борят за свобода, трети рецитират масмедиите, други псуват илюминатите или ги избива на еротична поезия.

Само Митко7 се напъва, ама му е много далечна сферата.

ТЛДР: Ще си лягам.

Горе