Видео в блога

dogbrand

Member
Здравейте,

Ще ми бъде интересно да разбера, какво е вашето мнение за използването на видео в блоговете.
Какви са вашите наблюдения за това до колко видеото помага за избора и покупката на даден продукт.
Вие самите правите ли видеа с продуктите който предлагате?

Аз съм направил като за начало ето тези видеа:

http://vimeo.com/user9345849
http://www.youtube.com/embed/Q7xnGm65wbw

Също така, редовно правя различни клипове, за това как да се регистрираш в даден сайт, как да ползваш различните услуги и други.
Ще ми е интересно да чуя вашето мнение за това, дали си струва да се правят подобни неща.
 
От: Видео в блога

Казват, че една картина казва повече от 1000 думи :) Какво остава за видеото :) и както е всеизвестно, че мултимедията е един от най-преките начини за комуникация и достигане до възможно най-широк кръг от аудитория.
По същество - не просто помага, а едва ли не е най-успешният начин да накараш някого да пожелае предлагания артикул.
Гледайки видеото, човек има възможност да огледа продукта от всички страни. Да се запознае в детайли с дизайна, функциите му, с "екстрите" му. Почти като да го усети в ръцете си.
Така, че дерзай :)))
 
От: Видео в блога

Помага много, но все пак ако продаваш продукт, не е хубаво да е някакво клипче, направено на movie maker и да изглежда все едно е направено от петокласник... виж за сайт за забавление повече отива, но за сайт за продажби вече трябва много добре да знаеш какво послание искаш да оставиш в твоето видео. ;)
 
От: Видео в блога

delta_force е прав - помага и то много, и най-важното, подобни клипчета трябва да са професионални.
А аз считам, че въпросът е зададен неправилно и отново показва ниска обща култура на автора на въпроса. Нека да си спомни от училищните години каква е възприемчивостта само от гледане, само от чуване, само от четене. И после нека да събере тези три неща в едно. Отговорът е ясен, следва задачката - ако се правят такива мултимедийни сайтове, то нека са направени професионално. Защото това както може да ти увеличи продажбите със 100-200 %... така може и да те фалира, ако клиповете са смешни, жалки, не предоставят вярна информация.
 
От: Видео в блога

А не мислиш ли, че когато става дума за личен сайт, дори и когато е по професионална тема, не е по добре да има клипове, които да са сравнително добри но не чак на професионално ниво.
Все пак ако правиш страхотен клип за даден продукт, потребителят може да си помисли, че си е чиста пробва реклама.
 
От: Видео в блога

Според мен зависи как ще представиш клипа. И също така си мисля, че има значение и аудиторията му. Но това дали ще се приеме за реклама или не, според мен не би трябвало да е проблем, понеже си е твой блог, лично твое пространство и си правиш и слагаш това, което намериш за добре. Друг е проблема вече ако ти се иска "и вълка сит и агнето цяло". Но това е мисия невъзможна. Трябва компромис.
 

Горе