Виртуални компютри

tomhafner

Member
Рейтинг - 100%
8   0   0
Здравейте,
ние сме малък екип (3 момчета и 1 момиче), които вече 2 години се занимават с изграждането и поддръжката на виртуални инфраструктури. Изградихме система за виртуализация на базата на xenServer, която позволява създаването на множество виртуални машини, върху нашите реални сървъри. Това ще рече, че ако използвате например стар компютър можете да достъпите вашият виртуален такъв и да го използвате за редактиране на снимки с Photoshop например, да програмирате на последна версия VisualStudio и т.н. Към момента клиентите ни са малко, ще бъда честен - не ни бива много в продажбите :) . Ако искате да закупите виртуален сървър или работна станция, или имате желание да се заемете да продавате тези виртуални машини срещу процент, моля свържете се с мен.
Общо взето цените са следните:

2CPU - 2RAM - 60 HDD - ОС по избор - 30лв.
4CPU - 4RAM - 100 HDD - ОС по избор - 47лв.
--------------------------------------------------------

Естествено изготвяме и индивидуални оферти в зависимост от желанията на клиента. Комисионната е в размер на 8 процента.
Благодаря и поздрави!
 
От: Виртуални компютри

Продавате виртуалки, правилно ли разбирам?
 
От: Виртуални компютри

Предполагам имате сайт - дайте да разгледаме, ако обичате.
 
От: Виртуални компютри

Предварително се извинявам за положението със сайта - понеже е пълен шит към момента. :)
http://rilainfo.com
http://rbirila.bg
В момента работа главно по оптимизиране на производителността на виртуалните машини и не ми остава време за сайта (оправдания, оправдания... ).
 
От: Виртуални компютри

Какви операционни могат да се поставят? Цените предполагам са за месец?
 
От: Виртуални компютри

Да sixking, парите са за месец, а за операционна система можеш да вземеш каквато си поискаш, няма проблем. :)
 
От: Виртуални компютри

Интересно ми се вижда, но ако съм ви клиент, бих искал да чуя - за какво точно мога да го ползвам това? Не защо да избера вас, а за какво наистина би ми свършило подобно нещо работа?
 
От: Виртуални компютри

Веднага ти давам пример за кого може да е полезно. :)
Например пътуваш често - с тази услуга имаш достъп до компютъра си от всяка една точка на света с нет.
Друг пример правиш презентация и хоп гасне ти тока, харда ти умира, и т.н. сядаш на друг компютър и презентацията ти седи отворена, както си я оставил.
Друг пример в един момент харда не ти стига. За 2 сек ти добавяме място на този който ползваш и вече имаш повече хард :)
Друг пример е - например интернета ти е 5mbps връзваш се към виртуалния комп и вече ползваш нет от 50mbps.
Доста са предимствата особено за хора с по-стари машини. Опитвам се това да го наложа в училищата но е много трудно. Децата работят на някакви щайги, не са виждали уин 8... както остава за по-новите версии на Адобе и т.н.
Ще бъда честен - игри не може да се играят.
Поздрави. Много съм щастлив, че се заформи диалог, мислех, че никой няма да ми обърне внимание. БЛАГОДАРЯ!
 
От: Виртуални компютри

Не говоря за игри, но тук хората сме със сайтове, сео разработки и прочие, аз ако закупя подобно нещо, едва ли би било за удоволствие, работа и търсене примерно.
А какво става ако искам да достигна до компютъра от телефон или таблет?
 
От: Виртуални компютри

Няма проблем да го достъпиш през телефон и таблет има приложение за целта. Единственото неудобство е, че ти е нужен интернет за да го достъпиш.
 
От: Виртуални компютри

И игри могат да се играят нo не през rdp има едно нещо дето се нарича citrix
 
От: Виртуални компютри

А има ли изисквания за минимална скорост на нета ми?
 
От: Виртуални компютри

До delpx - преди предлагахме двата варианта - през reciever за citrix и rdp, само че варианта със citrix отпадна с времето, защото е по-скъп. Положението с лицензите им е страшно + лицензите за netscaler идваше в повечко. Имахме идея да предлагаме виртуални машини през vpn, но ставаше по трудно за хора които не разбират толкова от компютри. Все пак през reciever съм играл nfs (някоя от по-старичките) но по-новите не бяха както трябва. За това се съсредоточихме върху виртуални машини, които могат да се използват в офиса например. Повечето ни клиенти са били хакнати ( от ransomeware вируса) и това им е един удобен вариант - не закупуват нова техника, не плащат за администриране - ние преглеждаме компютрите общо взето :).
До BizSeller - по принцип може нета ти да е по-слабичък, но се препоръчва скорост от сорта на 5mbps, защото по-малка скорост се отразява на визуализирането на виртуалната ти машина.
Благодаря за въпросите приятели!
 
От: Виртуални компютри

Много надути цени а "Виртуални компютри" не е ли по правилно KVM.

Успех.
 
От: Виртуални компютри

Мерси, не зная за цените дали са надути. Ако е възможно да ми изпратиш по-ниски цени от посочените за подобни параметри. 10x
 
От: Виртуални компютри

Разглеждал съм и правил бенчмаркове на виртуалките на Google, Digital Ocean, Amazon и още някакви забравих. Доста зле се държат откъм процесорна мощ, а Амазон са 4 пъти по-скъпи. Цената не е определяща, защото за левче свирка - за левче свири!
 
От: Виртуални компютри

:D :D :D :D :D :D мога да ти дам достъп да си кажеш мнението, няма проблем. Съмнявам се да сме по-добри от google, но ми е любопитно какво ще бъде мнението ти.
 
От: От: Виртуални компютри

:D :D :D :D :D :D мога да ти дам достъп да си кажеш мнението, няма проблем. Съмнявам се да сме по-добри от google, но ми е любопитно какво ще бъде мнението ти.

Мисля, че едно публично онлайн демо би било доста полезно за да могат евентуалните клиенти да придобият по ясна представа какво точно предлагате...
 

Горе