Влиятелните хора. Как те могат да помогнат на бизнеса ни да расте (видео)

darkenergy_

Active Member
Има доста истина във видеото, ако мога да ти дам съвет, то той е да се опиташ малко по-ясно да говориш. Успех!
 
За такова нещо се ползват специализирани микрофони.
Опитай запис с микрофона от слушалките, който поставяш на ларинкса, за начало.
Намери си програма за подобряване на звука.
Тренирай артикулация, за да я подобриш.
Такива клипове никога не гледам, именно заради звука.
И мъъъничко по-бавно.
Успех.

Обърни внимание на звука р.
Ползвай невъртящ се стол, че зрителя ще го хване световъртеж.
Дъвчеш краищата на изреченията.
Поддържай равномерно развитие на интонацията в изречението. Интонацията ти е като вълните на морето.
Ако ще се занимаваш сериозно с това, ти е нужен логопед.
Подбирай си дрехите!
И осветлението подреди!
 
Последно редактирано:
@ArtBean - благодаря ти :)
@Вискяр Градинаров - охаа, много ти благодаря. Дори си копирах твоето мнение в бележника и ще си го препрочитам от време на време :)
Само един от съветите ще пропусна - "р". Девойките ми казват, че било... "сладко". Няма да си развалям личния живот заради някакви си видеа, я! :D
@Sky - здравей, благодаря ти за уместното мнение :) Ти си изключително добър в прозирането недостатъците на другите - би ли бил така добър да споделиш още, за да стана още по-добър в онова, което върша? Също така, би ли бил така добър да следиш всичките ми изяви навсякъде? :) Твоята критика е полезна :)
 
Имаш потенциал! Съдържанието е добре, но представянето му на места куца. Значи поработи малко върху изказа и Ф-то и В-то, на няколко места засякох да казваш Ф, вместо В, което не е добре. Аз имам проблем с Р-то и знам какво е... Дрехите ти не съответстват на темата, риза примерно щеше да е доста по въздействащо, отколкото тоя анурак. Зукърбърг може с анурак, ти не, ако ме разбираш :) Също може да пробваш да снимаш в цял ръст, за да можеш да жестикулираш, така ще увеличиш въздействието си върху публиката в пъти. Обстановката също можеше да е малко по ведра, че много мрачно около теб. Гледах ти и другите видеа, личи и че си интелигентно момче, можеш много да се развиеш, ама доста трябва да поработиш още.

Ето например виж го Тонкин къв е свеж и готин. Много добре работи с тялото, не само с ръцете, много е добър. Отделно фона... без коментар :)
 
@biaaro - еха, момчета, вие направо доказвате, че това е предприемаческият форум на България! Точно такъв дух съм въплатил аз! Чудесна, градивна критика, много обичам такава :)
Планирал съм подготовката на следващите видеа. Ще се съобразя с вашите съвети (повечето ще приложа веднага, а пък други - постепенно).
Между другото, забравих да го спомена, микрофонът е Apogee 96K (студиен) към MacBook Air. Как се наричаха... онези неща, които се слагат пред микрофона, за да не пращи? Калъфи може би?

Тонкин е напред с материала :)
 
Съгласявам се и аз с казаното от колегите по темата. Изгледах ти и другите видеа, направи ми впечатление и това за 10 години на БГ в ЕС - като съдържание нещата са ти мн. добре, а там и като представяне е доста по-добре (поне откъм интонация и говорене е ок). Продължавай смело с видеата, но вземи под внимание критиките, струва си да подобриш цялостното си представяне.
 
Звукът и дикцията са едни от основните елементи тук, трябва всичко да е разбираемо и приятно за слушане.
Вискяр е прав, аз без да разбирам много мисля, че едидин кардиоден микрофон ще свърши работа, ето тук има инфо за видовете микрофони: https://goo.gl/aDSClL
и да поработиш върху дикцията разбира се, някой хора са надарени като примера на Биарро по-горе, но не е задължително според мен, по-скоро трябва да има чистота на изразяване.
 
Можеше да не си по домашни дрехи! Не казвам да си с риза но поне да не се виждат дрехи на стола зад теб :)
 
Последно редактирано:
@Вискяр Градинаров - благодаря от сърце! :) Ще публикувам следващото видео тъкмо в тази тема, ще се радвам да споделите тогава дали има подобрения (ще има!).


@juvefan - благодаря. Наблягам на съдържанието, да. Всъщност един от недостатъците е камерата. Имам например S7 Edge, по-хубава камера, отколкото на макбука, но с него няма как да вържа микрофона. А пък той е добър, изглежда трябва някак да го настроя. Ще погледна връзките на колегата Вискяр.

@Websolut - да, ще потърся някакви книги за подобряване на дикцията, пък да видим :)

@ads - напълно уместно! За следващото видео това няма да е така :)

@nikolai.mt - хаха :)))
 
по-хубава камера, отколкото на макбука, но с него няма как да вържа микрофона
Можеш да запишеше звука и картината поотделно и да ги смесиш по-късно.
Виж опциите на тубата, за по-лесен начин, евентуално.
 
Добре направено видео. Перфектно поставена реч. Малко хора могат да говорят така на ютуб. Кратко описание към видеото обаче.
 
Аз ще те посъветвам нещо малко по-различно. Погледни ''whiteboard animation''. В България е слабо развито. А и всичко това което говориш може да се покаже с примери и добре илюстрирано ще се разбира по-добре от аудиторията. Успех!
 

Горе