Вноска от САЩ

t1mm

New Member
Здравейте, първо искам да се извиня ако темата не е за това място.Искам да попитам,един приятел ще ми изпрати настолен компютър който вече не ползва, 15lbs= 7кг 18 h x 19 d x 9 w.При изпращане, как е най-добирят начин за възможно най-ефтина доставка?Как ще е ДДС, ще има ли мито?Благодаря..
 
От: Вноска от САЩ

Благодаря, а някаква идея какви пари ще излезне? Ще има ли мито.. ДДС?
 
От: Вноска от САЩ

Ако ти го изпрати като подарък и от митницата вземат, че повярват - няма да има ДДС. Мито на техника не дължиш.
Транспорта на Playstation 3ка преди 6 години от Щатите ми дойде на около 65-70USD, и пристигна за около 2-3 седмици.

Ако те грабнат в митницата си приготви пари за митническа декларацийка, 20%ДДС на сума която те преценят (в случай че такава не е посочена или посочената не е релевантна на продукта), такса банков превод, такса бг пощи и поне половин ден свободно време.
 
От: Вноска от САЩ

Даваш 20-30 лв на директора, който подпечатва, че го освобождава от мито и ддс. Аз поне така минавам с повечето работи, главно телефони, таблети. Добър ден, на ти тея пари, лек ден и се прибирам :).
 
От: Вноска от САЩ

Не може ли на части, на няколко пратки? Защо ти е кутия например?
 
От: Вноска от САЩ

Не знам,ако една кутия прави такава голяма разлика може и без нея предполагам..
 
От: Вноска от САЩ

С кутията е много обемно и бие на очи. Докато едно дъно втора употреба би трябвало да мине без проблем през митница. Може да се усъмнят да няма и нещо друго в кутията.
 
От: Вноска от САЩ

Демек ако я отворят трябва да платя ДДС?
 
От: Вноска от САЩ

Абе божа работа е. Може и да мине може и да не мине. Ако не мине ще им обясниш,че ти я праща твой познат. Все пак нали ще има име на подател и то ще бъде българско. Не е като да си го купил. Митничарите и те са хора.
 
От: Вноска от САЩ

Сега загрях какво значи "USPS кирилица" - данните за получателя и подателя да са на кирилица. Така ще изглежда по-достоверно, че е подарък между българи (всеки подсъзнателно изповядва идеологията колективизъм - ще ти съчувстват, защото си от същото племе и може да пуснат пратката без облагане).
 
От: Вноска от САЩ

Ахахахах направо в десетката. Ай мислех, че никой няма да ме разгадае :)
 

Горе