Внос и продажба на дрехи от Китаи.

Pink

New Member
Здравеите.Нов съм в форума и искам да разбера някои неща относно вноса и продажбата на дрехи внесени от Китаи.
Искам да почна да внасям дрехи(мъжки,женски, бельо и тн) и да ги продавам в България във някои саитове както и в мои собствени саитове.Тоест в по голям обем продажби и порачки.Бих искал да разбера дали има някои който се занимава с това и какви са изискванията понеже искам всичко да е законно.Имам ООД фирма и счетоводител,но преди да почна дейност ме интересуват изисванията какви са за да ми е спокоен сънят:)Да кажем изисквания за мито качество,етикети НАП,Риокоз и тн.

Мерси предварително
 
От: Внос и продажба на дрехи от Китаи.

Ако някои се занимава с нещо подобно бих оценил малко съвет по темата.
 
От: Внос и продажба на дрехи от Китаи.

Здравей, @Pink!!!
В зависимост от това какво точно внасяш, откъде го внасяш, с какво го внасяш, чрез кого го внасяш, какво ще го правиш...има една камара митнически ставки.
До колкото успях да разбера, ще внасяш конфекция. От каква материя е тази конфекция? В какъв обем смяташ да внасяш, респективно, как ще се осъществи доставката, франкировки...?
Международната търговия не е като да вземеш един чифт чорапи и да го продаваш на автогарите :) Нали разбираш?
 
От: Внос и продажба на дрехи от Китаи.

Наистина трябва да си малко по конкретен, за да може да ти се помогне. Занимавал ли си се преди това с дрехи, знаеш ли какво се търси на нашия пазар, от сайтове ли ще по ръчваш или намясто?
Иначе, за самите дрехи ти трябва етикет със състава и страна на произход. За митата никога не съм мислил предварително, наистина са многобройни ставки и не могат да се сметнат. Не са високи, не е страшно.
Ако ти трябва по конкретна информация, не се притеснявай да питаш.
 
От: Внос и продажба на дрехи от Китаи.

За да не правя нова тема ще питам направо тук. Мисля след време да си отворя магазин. Ако поръчвам дрехи те ще са от някой сайт, защото нямам възможност да отида на място. Може ли да ми предложите коректен сайт за поръчка ? Какви видове марки дрехи има ? Има ли известни от сорта на Zara, Bershka, Dsquared, Adidas и други ? Какво количество като килограми е добре да се поръча ? Колко лева приблизително излиза една тениска или едни дънки ? Благодаря предварително. :)
 

Горе