Внос на стоки, върнати от клиенти на Амазон,Ибей и тнт.

biznezj

New Member
Здравейте,от скоро ми направи впечатление че има хора в OLX, които внасят цели палети с продукти върнати от клиенти на големи магазини като Амазон Ибей и тнт. Самите палети съдържат стоики,които са с нарушена опаковка,козметични дефекти,рядко и технически. Внасят се тирове с такива палети,а в самите тях има доста скъпи неща които са супер обезценени.
Интересно ми е как се намират тези палети в Европа,има ли някакви достоверни сайтове или платформи които могат да се използват или някакви известни складове в европа в които тези продавачи се набавят със стока. ?
Ще се радвам някой да ми отговори,а и темата според мен е доста интересна.
Пример: мой приятел купи такъв лот от някакъв продавач от Шумен,който ги внася. Лота му беше 900лв, а реално вътре имаше прахосмукачки на Керхер за 3000.
 
По принцип joblot палети идващи от ликвидаторски фирми, банкрутирали магазини, върнати стоки а също така аутлет магазини на известни марки включително има и храни и напитки от презаредили се фирми. Има фирми, които ги изкупуват на едро и ги продават на едро на палети. Продават се на фиксирана цена на палет или се играе палета на търг. Мога да нахвърлям няколко сайта но това ще е само малко интро. Друг е въпроса НАПРИМЕР че ти тея прахосмукачки няма как да им дадеш гаранция.има аукциони за палети има и за тир. Явно човека от Шумен ги взима на тир. Ето няколко сайта, повечето са английски, които ще постна но ще придобиеш представа


Ай стига толкова като за начало. Между другото и в европейските складове на алиекспрес съм виждал подобни неща но бегло си спомням не мога да кажа със сигурност
 
Благодаря ти за коментара колега, мерканди искат 150ево на година за да им преглеждаш лотовете,бих ги платил стига да не се окаже някаква измама. За B-stock из разни форуми чета че са големи измамници там, има хора дето си плащат палетите но не получават нищо.
 
Да повдигна темата ,ако е удобно - Някой пазарува ли от складове в Европа ? Интересувам се от палети само с козметика - върнати пратки ,непотърсени .
Благодаря предварително :)
 

Горе