Внос от Китай

rzhelev

New Member
Здравейте,

Намерили сме си стока в Китай и искаме да я изпратим до Варна с кораб. Пратката няма да е цял контейнер. Някой може ли да ни препоръча фирма или агент който може да ни помогне с нужните документи по вноса, представителство пред митниците и да ни освободи пратката.

Благодаря предварително
 
DBShenker ми свършиха работа, макар и с много разправии, късане на нерви, и накрая ми стъпи 3 пъти колкото казаха в началото.
Извади си EORI на частно лице, Шенкер ти носят кашоните в най-близкия тебе склад, плащаш ДДС по банков път, за 30 кинта някоя фирма ти прави документите, и после в митническия отдел отиваш да си оправиш нещата.
Цял небостъргач народ митничари има само в София, и те не знаят кво искат. Не е толкова до парите, всяка голяма фирма си има отдел за борба с митниците, преди се чудех защо. Първия път е зор, после имаш нов занаят. Може да пазаруваш по-тежки неща.
Може да не е точно до Варна, мойто мина през Гърция, после идва по суша.

п.с. Митническото агентиране на Шенкер е скъпо, намери си фирма за народа. Чест им прави, че те самите ме посъветваха да направя така.

Interlogistika май също внасят.
 
Последно редактирано:
Ние работим с Globe Link и сме много доволни. Няколко пъти сме освобождавали стока с тях и не сме имамли абсолютно никакви проблеми. Цената е тази, която дават и нищо допълнително не се плаща от това, което сте договорили. Работили сме и с други фирми, но от тази сме най-доволни. Прав е колегата IvanKirov - първия път е зор, но пък научавш доста неща, които ще ти вършат чудесна работа за в бъдеще,
 

Горе