Вредят ли Порно линковете?

mantaman

Well-Known Member
Преди около два месеца един сайт най неочаквано ми пропадна без никакви видими причини и след доста борба въобще не мръдна да се оправи и започнах да си мисля дали конкуренцията не ми е пуснала някакви кофти линкове към него. И реших да си направя експеримент с един мой сателит който по една дума беше на втора страница пуснах му няколко линка от порно сайтове и вече повече от седмица няма никакъв резултат даже мина едно место напред.
Явно за Г. източника на линковете не е толкова проблем колкото се говори.
 
От: Вредят ли Порно линковете?

Не мисля, че порно линковете вредят.
Причината за пропадането на въпросния сайт търси другаде.
 
От: Вредят ли Порно линковете?

Аз пък един път купих една връзка за 20 или 40 лева от тематичен сайт с PR, и след няколко дни моят сайт беше изпратен право в каторгата. Погледнах сайта, от който имах връзка и с изненада установих, че в дъното му има огромен параграф с всевъзможни вулгаризми. Разбира се не е сигурно, че това е причината за заточението... то не, че изобщо нещо при SEO е сигурно де.
 
От: Вредят ли Порно линковете?

Точно за това пуснах тази тема защото на всякъде се казва че тези линкове вредят а експеримент показва че в моят случай даже помагат защото мръднах с още две места напред
 
От: Вредят ли Порно линковете?

Така е на теория и би трябвало и на практика - но пък доста често си мисля защо като не ги долюбва порносайтовете им дава ПР а не ги отсвирва директно
 
От: Вредят ли Порно линковете?

Е защо да ги отсвирва, в тяхната си ниша също има нужда от тежест ... това че не излизат при търсене в Г. не значи че не съществуват и не са посещавани. Филтъра е за общ достъп в това число и малки деца ...
 
От: Вредят ли Порно линковете?

директно попадаш в филтрите и е въпрос на време да отнесеш наказание

Кои филтри бе? На колата ли?И не може ли ИНдиректно, та чак пък директно отиваш във ФИЛТЪРА, еее, жалко... Не говорете глупости само, че ми става смешно.
 
От: Вредят ли Порно линковете?

Ако има линкове от порно сайтове към твоя сайт няма страшно, не оказват отрицателно влияние.

Но в обратния случай ако имаш линкове от твоя сайт към порно сайтове и въобще към сайтове с кофти съдържание вече може да си отнесеш наказанието.

Това е позицията на Matt Cutts по въпроса, някъде из тези клипове е http://www.youtube.com/user/GoogleWebmasterHelp не се сещам точно кое, но обяснението беше че webmaster-ите няма как да контролират линковете към техните сайтове, за това google подхожда много внимателно към въпроса и не наказва за входящи линкове, но при обратния случай когато става въпрос за изходящи линкове може да има наказания.
 
От: Вредят ли Порно линковете?

Евалата Кибер точно това имах в предвид. Значи все пак наблюденията са ми били верни. +1
 
От: Вредят ли Порно линковете?

Даже попаднах на същото видео днес докато сърфирах из youtube:

[video=youtube;NQfOhncTXRU]http://www.youtube.com/watch?v=NQfOhncTXRU[/video]

това също може да ти е интересно:

[video=youtube;f4dAWb5jUws]http://www.youtube.com/watch?v=f4dAWb5jUws[/video]
 

Горе