Всичките ми сайтове са хакнати :(

От: Всичките ми сайтове са хакнати :(

Сменяш хостинга
Делитваш всичко, без базите данни
Слагаш наново CMS-ите си. Ако са писани специално за проектите ти, слагаш ги качваш всичко и всички файлове и папки ги правиш без права за запис и търпиш кръпки да правиш
Ако са опен сорс CMS-и като Joomla или WordPress, инсталираш наново на новия хостинг акаунт с последни версии. За всеки случай, може да оставиш всички файлове и папки с права само за четене, докато не стабилизираш нещата. Папки с кешове и прочее неспешни неща ги зарязваш на първо време.
Слагаш htpasswd на всички админ панели.
Слагаш мега сложни пароли.
 
От: Всичките ми сайтове са хакнати :(

Влезли са през реселарски панел даже са сменили имейлите на клиентите ми с някакъв техен. И тов ам и се случва втори път този месец. Първият път само 3 сайта -та го преживях............ Винаги правя пароли с текст и цифри ама.........
 
Последно редактирано:
От: Всичките ми сайтове са хакнати :(

Е това е малко по-сложно тогава. Ако са основно текст и не са тежки няма да е фатално да са в България примерно. Тук са най-тънки цените.
 
От: Всичките ми сайтове са хакнати :(

Всички акаунти на сървъра ли са хакнали или само твоя реселърски акаунт?

Ако е последното вероятно са се добрали до паролата ти по някакъв начин - прегледай си компютъра за троянски коне.

Задължително е да ползваш SSL когато си пишеш паролата. Не ползвай FTP, защото не е криптирано! Вместо това ползвай SSH (този протокол поддържа и трансфер на файлове, като повечето FTP клиенти го поддържат; разликата с FTP-то е, че се ползва криптиране на данните).

Ако не ползваш SSL/SSH е възможно някой просто да ти слуша трафика и от там нататък е лесно.
 
От: Всичките ми сайтове са хакнати :(

Най-вероятно са ти праснали компа и са източили данните от ФТП-клиента, това се случва често, при недобра защита на ПЦ-то
 
От: Всичките ми сайтове са хакнати :(

Желателно е да си провериш и компа махни клиента сложи го наново. Ако ти е писнало от подобни проблеми един VPS е по-сигурен от споделен хостинг. Къде зависи и какво ти трябва. Ако със сигурност ти трябва цПанел ще е малко по-скъпо. За бг съм най-доволен от Делта.бг а чужбинските Hostagator лично мнение.
 
От: Всичките ми сайтове са хакнати :(

И аз препоръчвам VPS на Delta.bg, но за толкова чуждоезични сайтове, не съм сигурен че е добре да са на едно място...
 
От: Всичките ми сайтове са хакнати :(

Няма да е проблем Хостагатор са със супер скорост. Имал съм и имам проекти с много медия хоствни там отвсякъде е добре. Делта също са много добри споделяли са техни клиенти, че свързаноста им е добра вече за много тежка медия нз - видео стриминг и подобни.
 
От: Всичките ми сайтове са хакнати :(

Когато ползваш cPanel гледай адреса да започва с "https://".
 
От: Всичките ми сайтове са хакнати :(

Още един съвет, който никой друг не виждам да е предложил. Управлявай си сайтовете само от един единствен компютър, който сега ще преинсталираш на чисто с операционна система от оригинален диск. После ще му сложиш добра антивирусна, която ще ъпдейтваш редовно и няма да отваряш порносайтове, кракове и съмнителни програми през въпросния компютър.
 
Идеята на VPSите освен, че не си зависим от ограниченията на споделения хостинг е и да те предпазват от издънка на доставчика, макар, че и това е доста възможно. Предполагам доста от по-заинтересованите от тази тема знаят какво стана преди 2 години с HyperVM и управителя на фирмата (HyperVM беше разработвано от хората разработващи kloxo), когато бяха открили дупка и имаше стотици хостинг провайдъри със затрити контейнери.
Силно се съмнявам проблема да идва от хостинг продавача ти. Инсталирай си антивирусна и сканирай за боклуци, защото най-вероятно проблема е със снифнати пароли и то именно от твоята машина. В този случай какъвто и хостинг да ползваш - проблема няма да се реши.
Стъпките са следните:
1. Сканираш компютъра си за вируси
2. Смъкваш DB
3. Местиш ги на новия хостинг
4. Инсталираш на ново cms-ите които ползваш
 
От: Всичките ми сайтове са хакнати :(

VPS наистина те предпазва от издънки на доставчика, но само ако можеш да администрираш своя VPS по-добре от доставчика ;)
 

Горе