Вупросче за вноса извън ЕС

От: Вупросче за вноса извън ЕС

Какво в крайна смета какво ще дължа на държавата като мито за внос на различни продукти от например Китай или САЩ
Ако сумата на поръчката ти е до 150 евро, дължиш само начислено ДДС мито не се заплаща. Тава важи за стоки, който не са с акцизи. Ако внасяш от Китай, използвай за куриер въздушна поща или EMS. ДДС се плаща при получаването на пратката в пощата. Ако куриера е друг ходиш до митницата за да си освободиш пратката. И не забравяй да кажеш на изпращача да обяви стойността на пратката за да не ти начисляват служебни суми. Ако сумата е по-голяма трябва да кажеш какви са стоките за да видим процентите за мито.
 
От: Вупросче за вноса извън ЕС

мисля да правя голям внос от онлайн магазини от Китай и Сащ ,не знам със сигурност каква ще е сумата.

Но,ако плащам за куриер защо ще ходя до митницата.
Защото всички пратки, за който се дължат митнически сборове се задържат в митнически склад. Български пощи имат споразумение с агенция митници за суми до 150 евро митническите задължения да се плащат при доставката. Останалите куриери, освобождават пратки срещу заплащане, или ти сам трябва да се занимаваш. Щом вноса ще е голям ще ти трябва митническа агенция за документите по вноса. Пожелавам ти успех с бюрокрацията. И да не забравя копията на маркови продукти се конфискуват.
 
От: Вупросче за вноса извън ЕС

Митата са различни за различните стоки. Щом вноса ти е голям се обърни към митнически агент. Ако се заемеш сам ще разбереш какво представляват всички девет кръга на ада.
 
От: Вупросче за вноса извън ЕС

customs.bg тук можеш да се ориентираш долу-горе колко ще ти са митата.
Най-добре се обърни към агенция - ще ти спестят ужасно много главоболия, ще те посъветват какви документи да изискаш и как да са оформени /печати, подписи, валути, ала-бала/, ще ти предложат най-добрите тарифни номера за внасяните стоки.
Имай предвид, че мито се начислява и върху транспорта на стоките
 
От: Вупросче за вноса извън ЕС

добре ,ако е така защо го въвеждаш този адрес на доставка щом ще ти задържат стоката на митницата?
Вярно,че не всеки поръчва големи количества,но не може всеки път да ходя до митницата.
Аз мислих ,че куриера ти го носи и ти си му плащаш митото.
 
От: Вупросче за вноса извън ЕС

Ами ти в крайна сметка на адрес ще си го получиш. Задържането на митница е да се проверят стоките евентуално.
Попълва се митническа декларация, внасят се митните и данъчни сборове, и чак тогава ако всичко е наред ти освобождават стоката.
Митото се плаща на държавата, не на куриера
 
От: От: Вупросче за вноса извън ЕС

е някой знае ли :( ???
Всички стоки, които подлежат на митнически контрол се задържат на митницата до тяхното освобождаване, или просто казано попълваш митническа декларация и си плащаш вносните сборове мито и ДДС. Няма значение дали стоката се доставя с куриер или със спедиторска фирма, всичко отива в митнически склад. Съвета ми е направи консултация със счетоводител, и съответно с митническа агенция. Щом ще извършваш внос в големи размери трябва да имаш ресурс за това.
 
От: Вупросче за вноса извън ЕС

Само едно допълнение, ако стоките са доста използвай, карго или спедитор с групажна пратка ще ти излезе по евтино от куриерска услуга, а и ще ти ударят едно рамо с документите.
 

Горе