Въпроси къде да рекламирам

danko6

Well-Known Member
Колеги, пред страшни дилеми съм в момента.
Чудя се къде да рекламирам?
Стартирах собствен бизнес, който е насочен към клиенти, които са собственици на фирми. Запознат съм с онлайн рекламата и го рекламирам, но собственици на фирми, които търсят такъв тип услуги онлайн са доста малко, а тези, които се нуждаят от услугите ми са много повече.
Как да достигна до тези фирми, който не търсят услугите ми в интернет?

Вариантите са ми следните:

1- директно звънене по телефон
2- изпращане на писмо до адреса на фирмата
3- директен Email маркетинг
4- поставяне на рекламни брошури в метрото (София)

Да кажем, че това е първият ми собствен бизнес и просто до момента не съм рекламирал извън интернет средите и се чудя как да подходя, за да не съм досаден на клиентите.

Благодаря на всеки който отдели от времето си да сподели мнение по въпроса ми :)
 
От: Въпроси къде да рекламирам

Ами от 4-те варианта май само в.2 писмата по ''охльова'' е най-удачен, според мен, щом таргета ти е скаран с нета фирмаджии. Примерно писмо в ръкописен стил с контактите ти най-отдолу в малко нестандартен плик, да се различава от сметките за ток и подобни и в стил кликбанк - малко четене, малко картинки да задържа интереса и вече се ксерокопира и се разпраща към адресите:)
Спамът по телефон и по мейл не мисля, че ще стане нещо така, защото се препродават едни и същи фирмени телефони, мейли и хората са ги намразили тези неща.
За метрото - не знам защо там се целиш, като си имаш (предполагам) таргет определени фирмаджии, които евентуално биха проявили интерест към услугата ти, тоест не целиш масово брандиране, което е адски скъпо.

И вече, ако някой ти върне отговор, може да се почне атаката с телефона:)
 
От: Въпроси къде да рекламирам

И аз главно към него съм се насочил, но ми излиза средно 400-600лв на 1000 писма, докато другите варианти са по-евтини, но пък не съм човек който може да тероризира хората по телефона, щото и аз бая се дразня като почнат да ми звънят по 3-4 пъти на ден да ми предлагат нещо и след първото обаждане блокирам номера и така до следващия, а в едната ми поща има към 20к непрочетени писма и според мен има доста такива като мен.
 
Бате, ти най-добре за момента знаеш, къде е твоята аудитория и реално как да я достигнеш. Важно е и да си наясно кой канал ще ти е добро RIO, ефективен и тънък за сметка на това. ;)

Аз лично бих се пробвал с таргетираните писмата, защото може да пратиш нещо красиво и интересно, което не е първо на един бутон Delete, както и на една червена слушалка. ;) Това е добро и мислех да го пробвам, защото точно определени бизнеси може да се таргетират. така, а не някаква масовка.
 
От: Въпроси къде да рекламирам

Позволете и аз да се включа. И аз съм за втори вариант - изпращане на писмо. То обаче трябва да е адресирано до правилния човек (затова е добре предварително да се уточни името, длъжността). Могат да се добавят и рекламни материали, брошури, някакви статистики, всичко, което би послужило за убедително представяне на бизнеса.
 
От: Въпроси къде да рекламирам

Еми явно така ще го играя, ако от 1000 фирми поне 2 не ми се обадят явно ми куцат нещата :D. А според вас удачно ли е да посоча и ориентировъчни цени, понеже имах един клиент тази седмица и се оказа, че мой конкурент е захапал 10 фирми и ги краде безбожно ( + клиента ми), но както казах клиентите ми не са много образовани и благодарение на такива типове, хората са скептични към услугите ми, както към цени, така и към действие. Конкурента ми е задържан от полицията множество пъти, с обвинения е дори, никакви документи за свършена работа не дава, абеее много лъгал и крал 4 цифрени суми и сегашния ми клиент много недоверчиво подходи към мен, а другите фирми които е завлякъл онзи пич да не говоря.... И се чудя дали да не сложа ориентировъчни цени, питам от гледна точка на това да не изглежда грубо, пращам им предложение и директно им казвам да купят нещо за което съм сигурен, че ще им трябва поне 1 час обяснения очи в очи за да знаят какво получават :D
 
От: Въпроси къде да рекламирам

Доверието трябва да се спечели. Мисля, че е добре да се сложи и ценова листа. Пък после може и да има някакво договаряне, ако е нужно. Но това вече по време на личната среща.
 

Горе