Въпроси около сателити на сайт

cMe7eH

Member
Така... Както си личи от заглавието, ще ви питам за сателити. От следващото лято съм намислил да пусна нов сайт и искам всичко да е като по учебник. Он-пейдж оптимизацията съм що годе ОК, но връзките са ми голям минус. :(
Въпреки че лятото ще пускам въпросния сайт, от сега успоредно с писане на контента му съм започнал да пиша по сателитките. 3 от тях са в блогспот и една в блог.бг (последната май няма голям смисъл). Замислям да направя още една в блогспот. Попълвам ги редовно - един-два пъти на седмица с уникална информация и то по темата на основния сайт. Трупам им връзки от където мога, но се чудя... трябва ли те да линкват една към друга на този етап за по-добра индексация и тежест? Или да поизчакам още месец два? Имам ги тези сателитки от месец и половина. Нишата, която съм избрал за сайта си е доста специализирана, конкуренцията е малко, но е доста жестока. Целта ми е първото място поне до 1 година.
Следващ въпрос: Малко ли са тези 5 сателитки, да направя ли повече или да заложа на качеството. При следващия пр ъпдейт искам да ги кача поне на pr две - как трябва да ги линкна една към друга? А в последствие и към сайта.
Благодаря предварително.
 
От: Въпроси около сателити на сайт

Изчакай още няколко месеца с линкванет между сателитки.
Когато започнеш да ги линкнеш, не ги линквай просто сайдуайд, да не ти ги филтрира. Линквай от статиите отделни URL-та всеки път.

Заложи на няколко качествени големи и на малки без много зор, трябват ти и от двете.
Вземи обаче и няколко домейна.

Старай се достатъчно и ще станеш 1-ви за една година
 
От: Въпроси около сателити на сайт

<оффт>
... кога е следващия пр ъпдейт?
</оффт.>
 
Мерси за отговора алтернатив. А има ли проблем, че са от един акаунт на блогспот? Добре се ранкват за момента. Днес направих един сателит на йоласайт, който смятам и него да развия.
Доколкото "силните" сайтове, за съжаление, нямам такива на разположение. Освен чрез размяна на линкове не виждам как ще ги намеря. За домейни нямам пари.
 
От: Въпроси около сателити на сайт

И аз много се кефя на Блогспот.
Скоро направих един сателит на основен сайт.
Обаче толкова се поувлякох, че го направих по-посещаван от основния сайт.:)
 
От: Въпроси около сателити на сайт

Щях да пускам тема, но.. Вярно ли е твърдението, че при наличие на няколко сателита е по-добре при линкването да се избере най-надеждният от тях и всичките да се излеят в него, като оттам нататък вече съответно линкът от главния помощен към оптимизирания сайт тежи повече; по-ефективно ли ще бъде 3посочното линкване между сателитите и поставянето на линкове във всеки към основната страница?
 
От: Въпроси около сателити на сайт

За мен това, което вече се е доказало е към основния сайт правя един по един качествени сателити (уникално съдържание по лонг тейл крдс) обикновено четири-пет статии са достатъчни. Тези сателити са на собствени домейни.

След това бухаш подсателити на блогспот или уордпрес.ком. тях ги линкваш помежду им на кръгче и ги регистрираш по директории и т.н. там ползвам синонимизатор и копирани статии от езине. те линкват към един от сателитите. Всеки сателит има от 10 до 30 подсателита.

Септември т.г. пуснах един сателит с инфо домейн от две думи. Средномесечното търсене е 9900 а броя на резултатите е 6 190 000. Сателитът ми е на 9 място при търсене на кл дума без кавички (използвам ранк чекера на сеобук - да не мисли някой, че си търся сателита всеки ден и това ми е персоналното търсене) а основния сайт, го линкнах от сателита в края на ноември. В момента е на втора страница (при никакъв ранк за кл дума преди това), но като пусна още една две статии от сателита мисля, че ще отиде на първа.

така че за мен сателити на две нива, като всяко линква само помежду си и към горното. няма реципрочни линкове ест
 
От: Въпроси около сателити на сайт

За какво са ви толкова сателити , не правите black hat seo и не криете главния сайт от crawlera закакво са ви повече от 1 сателитка ? Разбирам да флуудите чрез сателитки и да линквате в 5-6 сателитни блога , ама няма никакъв смисъл от това , което го говорите.
 
От: Въпроси около сателити на сайт

Добро място за сателити е и wordpress.com. Не знам защо си мислите че реципрочното масово линкване не е добро за сателити, аз имам мрежа от 15 такива в blogspot с линкове всеки към всеки в сайтбара (с леки промени по анкърите). Всички се класират супер, някои даже по-добре от основния сайт. Разбира се в текста да са линковете е най-идеално, но и най-трудоемко.

За да набереш повече линкове помисли и за директории за статии, гост блогване и качествени коментари по блогове :)
 
От: От: От: Въпроси около сателити на сайт

Съболезнования.

Защо съболезнования ?
 
От: Въпроси около сателити на сайт

Ми сателит да се класира по-добре от сайта, на който служи, си е за съболезнования. Основнaта цел на сателитките - да пробутват фаворита - отива на кино, дори нещо повече - прецакват титуляра. Ерго, Nil de nihilo fit.
 
От: Въпроси около сателити на сайт

Добре , дайте ми пример да ви видя някакви сателитки и главния сайт , тъкмо да си утвърдя мнението , че не знаете как да правите сателитки .
 
Пак да повторя въпроса си. Оказва ли значение фактът, че 4 сателити ще имам в блогспот от един акаунт? Надявам се, че няма значение :)
Направих един на Wordpress и един в блог.бг. Става въпрос за български сайт (не че има някакво значение).
 
От: Въпроси около сателити на сайт

Няма никакъв проблем сателитките да са на един акаунт. Някои хора предпочитат параноичния метод и си създават много акаунти. както избереш.
 
От: Въпроси около сателити на сайт

По мои лични наблюдения съм стигнал до извода че всички блогове в blogspot / blogger са на 1 IP адрес! А всички знаем че от колкото повече IP-та имаш линкове - по-добре. За това ще ти препоръчам да си направиш 1 на блогспот, няколко на wordpress (там са много IP-та) и също в други сайтове, за да има разнообразие ;)
 
От: Въпроси около сателити на сайт

Аз лично редувам blogger, blogspot, blog.com, wordpress.com, typepad, livejournal(...)
 
От: Въпроси около сателити на сайт

Не ползвайте за сателити tumblr.com, ей сега ми затриха цяла мрежа там... Има няколко прилични BG блог платформи (seloto.net, blog.pudriera.com) които се провявиха добре, когато сравнявах класирането на мои ипотпал сателити :)
 

Горе