Въпроси относно Ламинирането !!!

Здравейте :)
Имам няколко въпроса към вас относно Ламинирането. Не съм се интересувал от тази дейност и незнам почти нищо.
Съществува ли фолио за ламиниране което да е грапаво с малки грапавини. Тоест да кажем вземаме 2 листа фолио допирам ги един до друго и да лепнат да изсмукват въздуха между тях заради това питам за грапавините да не са хлъзгави :)
Какво става ако ламинирам един лист А4 и отрежа да речем парче с формата на кръг от него отстрани на гръга фолиото ще цъфне ли или ще си стой прелепено към хартията или картона да речем :)
 
От: Въпроси относно Ламинирането !!!

По първия въпрос не знам.
По втория:
няма да цъфнат краищата поне за известно време
 
От: Въпроси относно Ламинирането !!!

Миналата година си купих ламинатор, с идеята да ламинирам вестници, списания и др. и да шием от тях изчанчени чанти, портфейли и каквото още се сетите. Естествено не стигнах до никъде и фалирах преди да започна ..:) Опитах с 35 микрона матиран ламинат и ефекта беше забележителен. Матирания ламинат създава ефект, при който сякаш повърхността на вестника е естествено матова и става за шиене. Грапавостта се постига според мен с грапава повърхност на това, което ще се ламинира. Не съм опитвал лично, но мисля че ще стане. Но само при условие, че се използва тънък ламинат (под 40 микрона) и непременно матов (по-скъп е по принцип). Открих наш дилър (в София) на известен производител. Същия ми изпрати мостри, с които експериментирах. Мога да намеря контакта, ако те интересува.
Апропо, ламинатора се продава - използван е точно 3 пъти.
 
От: Въпроси относно Ламинирането !!!

Зависи за какъв ламинат си мисли колегата ако е ламинат от тези които ламинират некролозите и резне краищата ще цъфне на секундата...
Като гледам коментара на meleager той е бил на едно малко по-професионално ниво и ламинатите са на едни големи ролки. Там има жестоки ламинати един който мисля че се водеше кадифе създава илюзията че картинката е някак си дълбочина се вижда в нея.
Но самият ламинат да е грапав честно казано до сега не съм срещал.
Но за да режеш и да ти остава ламинирано ти трябва нещо такова http://copy.bg/rolkov-laminator-gbc-catena-p-8021.html
Аз имам такова и съм страшно доволен.
 
От: Въпроси относно Ламинирането !!!

Здравейте,
Дали бихте ми пратили координати на дилъра, или фирмата, където мога да намеря 35 микрона матиран ламинат, който вие сте ползвали? Порових в нета, но не успявам да открия. Също-дали все още продавате машината за ламиниране и ако не, бихте ли ме посъветвали какъв модел е и откъде мога да я закупя?
Благодаря ви!
 
От: Въпроси относно Ламинирането !!!

Не съм я продавал, а просто я дадох за пример. Предлагам да ми пуснете телефона си на лично да изкоментираме какво точно Ви е необходимо и за какво натоварване защото този клас ламинатори не струват по 500 лв... дори и втора употреба да го намерите.
 
От: Въпроси относно Ламинирането !!!

По втория ти въпрос мисля, че ще остане пространство между листа и фолиото, защото все пак то не се лепи за него. Дори в началото да изглежда добре, ако го размърдаш, ще се размести. Лепят се само крайщата един за друг, затова в края изглежда непромукаемо, макар че често и там се разваля, особено ако не е направено качествено.
 

Горе