Въпроси относно бизнес развитие

bgtifo

Well-Known Member
Здравейте,

искам да попитам следното:

аз имам фирма за копирайтинг услуги, а в образеца А4, който попълвах при отваряне на фирмата вписах "и други дейности, които не са забранени със закон".

Търсих информация по интернет как стои въпроса, ако предлагам платено обучение за копирайтъри. Не успях да намеря кой знае каква информация и за това пиша тук.

Мога ли да извършвам платено обучение по копирайтинг, ако нямам съответния образователен ценз. Ако съм разбрал правилно няма да мога, тъй като нямам лиценз от Министерство на образованието. Тук обаче не виждам как бих могъл да получа такъв лиценз, тъй като в държавните университети няма специалност "Копирайтинг" или аз не съм чувал за такава.

Знам че има частни колежи по маркетинг, където съществува такава категория, но не съм запознат с нещата в детайли.

Продажба на онлайн книга

Другият ми въпрос към Вас е свързан с продажбата на онлайн книга. Искам да напиша книга, която да продавам по интернет за определена сума. Трябва ли фирмата ми да е регистрирана по ДДС, за да сторя това. Книгата ще се продава само в България, и ще бъде написана на български език.

Това са ми въпросите в сбит текст, тъй като не искам да досаждам с подробности. Ако някой може да ми отговори, ще му бъда много благодарен!
 
Здравейте,

Относно регистрацията по ДДС

Ако няма да получавате услуги от ЕС т.е. ако няма да рекламирате книгата във фейсбук например, няма нужда да се регистрирате по ДДС, докато не достигнете 50000лв оборот. Ако обаче ще получавате услуги от ЕС, Вие ще трябва задължително да се регистрирате по чл.97а от ЗДДС т.е.ще трябва да си самоначислявате и да плащате ДДС само на тези фактури.
Ако имате и други въпроси свързани със счетоводното отчитане, може да ми пишете на [email protected]
 
Последно редактирано:

Горе