Въпроси относно сайт

Дискусията в 'Старт в Интернет Бизнеса' стартирана от Dreamer, Авг 15, 2017.

Тагове:
 1. Dreamer

  Dreamer New Member

  Рег.:
  Авг 15, 2017
  Съобщения:
  7
  Харесвания:
  2
  Точки:
  3
  Пол:
  Мъж
  Здравейте! От години ровя из форума с интерес. Лягам и ставам с мисълта за собствен бизнес. И след като посъбрах някой друг лев и кураж, ми хрумна поредната идея. Вече не мисля да отлагам. Трябва ми мнение от хора с опит ( а в този форум ги има в изобилие).

  Та...разрових се обстойно и ми се струва, че съм открил топлата вода - няма други подобни сайтове. Това е първата ми идея, в която съм склонен да инвестирам. Вижда ми се доста печеливша. И тук идва голямото - НО. Нямам си ни най малка представа как се прави сайт, как се поддържа, SEO-та, хостове - тъмна Индия.

  Въпросите са :
  1. Ако наема фирма за направата на дадения сайт, ще мога ли после сам да се оправям с качване на клипове, снимки, анкети и като цяло - ще мога ли сам да го движа?

  2. Някъква ориентировъчна сума за направата и рекламата може ли да се даде, или всичко е относително?

  3. Ще се печели от рекламен материял - снимки, видео и информация относно събития. Как трябва да се осчетоводява?

  И много други въпроси, но отговорите на тези три ме мъчат най-много.
   
 2. arcsales

  arcsales Active Member

  Рег.:
  Дек 2, 2015
  Съобщения:
  289
  Харесвания:
  34
  Точки:
  28
  1. Не е кой знае колко сложно да управляваш уеб сайт. Ако имаш необходимите функционалности всичко може да става много лесно. Естествено се иска опит, за да разбереш какви функционалности трябва да имаш.
  2. Няма как да ти се даде ориентировачна сума ако не напишеш в детайли какво искаш.
  3. Осчетоводяването е най-малкия проблем на уебсайт, който прави пари. Тоест първо започни да правиш пари и после ще мислиш за осчетоводяване. Прави се фирма и се осчетоводява изключително лесно.
   
  Dreamer харесва това.
 3. Sky

  Sky Well-Known Member

  Рег.:
  Юли 29, 2012
  Съобщения:
  8,825
  Харесвания:
  652
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Място:
  Стара Загора
  Ако спестиш от изработката на сайт провала е на 90% сигурен.
   
  jivaka_t, arcsales и Dreamer харесват това.
 4. rujel

  rujel Active Member

  Рег.:
  Февру 2, 2016
  Съобщения:
  115
  Харесвания:
  40
  Точки:
  28
  И това не е сигурно - зависи от тематиката на сайта му, естествено. При някои начинания дизайнът не е важен, при други е точно обратното. Виж, ако решиш да спестиш от поддръжката на сайта (основно човешки труд от твоя страна) - тогава ти се гарантира 100% провал.
   
 5. Dreamer

  Dreamer New Member

  Рег.:
  Авг 15, 2017
  Съобщения:
  7
  Харесвания:
  2
  Точки:
  3
  Пол:
  Мъж
  Като цяло съм си изградил план как да го разпространя с минимални средства, и как да привлека интереса на хората. Мисля да му отделям всеки ден по 2-3 часа(просто повече няма да му е обходимо), но както казах нищо не разбирам от програмни езици и т.н... Чета усилено тук и в други форуми. Живот и здраве след месец, два ще задействам проекта стига да се уверя, че ще мога да се оправям без особени познания. Вече имам едно предложение за направата му :)
   
 6. Sky

  Sky Well-Known Member

  Рег.:
  Юли 29, 2012
  Съобщения:
  8,825
  Харесвания:
  652
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Място:
  Стара Загора
  А не се и съмнявам - за 100 -на лева от Ивайло сигурно?
  Мисли добре преди да възложиш работата.
   
 7. Dreamer

  Dreamer New Member

  Рег.:
  Авг 15, 2017
  Съобщения:
  7
  Харесвания:
  2
  Точки:
  3
  Пол:
  Мъж
  Не знам как се казва пича, не сме и говорили допълнително. Отворен съм към предложения за функции, цена и малко разяснения. Вмомента не съм в България, като се върна ще си дам седмица две почивка и ще го започнем. Надявам се да намеря свестни хора за изработката и да няма лъженки.
   
 8. randb

  randb Member

  Рег.:
  Ян 22, 2013
  Съобщения:
  38
  Харесвания:
  13
  Точки:
  8
  Здравей, понеже и аз се занимавам с уеб сайтове и имах подобни притеснения, ще си позволя да ти дам съвет - дори да ти изглежда трудно и непонятно в началото - НЕ СЕ ОТКАЗВАЙ!! :) Щом силно желаеш нещо и смяташ, че то е правилното, действай. Ще има и грешки, но това е животът - един безкраен зиг заг, през които всеки е преминал дори и тези които в момента са на върха.

  По въпросите -
  1) - Да, ще се справиш. Има CMS - готови системи за управляване на съдържанието. Днес е много по-лесно да администрираш сайт от колкото преди 10 години. Водещи са хората с иновативни идеи, инструментите са достъпни и направени така, че да улесняват работата.
  2) - Зависи какво искаш? Има сайтове по 200 лв. и 1200 лв. Хора, които предлагат месечна SEO поддръжка за 100 лв и за 1000 лв.
  3) Според мен най-добре е да регистрираш ЕООД и ти си собственик/управител и да се самоосигуряваш. По този начин можеш да издаваш и фактури. Отделно си подаваш декларация за осигуровки, месечни отчети и си плащаш данъците за оборота. Ама тука най-добре един счетоводител да се вземе.
   
  Dreamer харесва това.

Сподели страницата

 1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies.
  Dismiss Notice