Въпрос "Как се определя днес цената на Facebook група" Как да преценим, колко да търсим, или колко да предлагаме!?

webmast367

Well-Known Member
Здравейте. Питането ми е малко странно, но си има причина.
Да кажем харесах си една Facebook група с 20к+ потребители, но да кажем е в нисша която ме интересува и се пристраших да питам човека, колко пари иска, а той ме отряза с цена 1500лв :D Стана ми лошо...
После викам чакай да бъзикна по-големите по 40-50к
Един за 40 000 група ми иска 5000лв. Викам си абе тия хора нормални ли са... Гледам и в форума групи под 10к им искат по 200-300лв

Имам една група с 136 000 члена която дълго време беше на самотек после я бях и паузирал за месец докато се чудя какво да я правя... Сега я стартирах преди няколко дни, но само дето сменях името, тъй като вече не мисля да действам идеята, която имах... :D

Не се сещам нищо освен да я правя и аз за търгове гледам те са на мода в момента и такива групи имат ръстеж, както и активност, отделно искат по 50 кинта на месец да ти одобряват търговете. Бърза математика ако наспамя 100 човека по сайтове за обяви, хора от други групи и т.н и да им взимам по 20 кинта спокойно може да се прави една средна заплата от групата, но някак и това не ми се занимава...

Та да кажем ако реша да я продавам, каква сума мога да й търся? Как да преценя оценката й?
Иначе хубавото е, че веднъж седмично мога да отбелязвам всички в групата (уж) оня ден направих 1 тестов пост с анкета "Каква зодия си" и над 1000 са гласували в анкетата, което смятам, че е добре. Тоест ако има хубав пост, който да им грабва вниманието и да не ги кара да напускат групата това са 4 поста в месеца, които са напомпани с рийч!

Направих и 1 чат група към групата ама не съм канил много хора има 600+ човека, но спокойно може да се вдигне на едни 10-15хил ако се хване човек да кани хората, тъй като трябва да се маркират 1 по 1 и е голяма играчка. И става много спам в чата :D Но ако темата е интересна за хората ще гърми! И ако се научат да не спамят за щяло и нещяло.

Можете също да посъветвате каква група би имала интерес... Все си мисля, че с търгове може да се вади едни 1000-2000лв чисто на месец много лесно! Имам дори стратегия която си мислих, като така ще вдигна и супер бързо потребителите тоест да се качват рязко! Според групите които гледах има една 200+к за търгове една 170к и 1-2 около 130-150 всичко друго е по-малко. И дори тия по 50к имат месечни абонаменти ако искаш да пускаш търгове.

Благодаря предварително на включилите се!
Поздрави!
 
На брой членове, на това какъв енгейд имат (това е важно дали групата дали е от мъртви души), и реално ниша. Мода примерно би била по-тънка от да речем Финанси / Инвестиции. Това много пъти е било дъвкано тук във форума. Лесно се правят пари от група, ако е добре развита и с много потребители. Дори големите медийни сайтове спамят или купуват групи, за трафик, разбира се. Имам позната, тя реално е с някаква група за диети / режими за ядене и здравословен начин на живот. Покрай нея си продава продуктите, които са или хранителни добавки, препоръчани от нея или индивидуални планове, които прави за всеки пожелал. Всяка група има потенциал, ако наистина е група създадена по натурален начин, а не пълнена с някакви трикчета.
 
Моята специално си е натурална с реални членове. За активност гледам доста по-големи с по-малка активност, но при положение и че не се занимавам изобщо смятам, че е прилична група средна хубост.
Мое мислене важна е бройката хора вътре (придава имидж) и има някакъв шанс за развитие. То и да е създадена с нисша от 0 до 100к примерно те като вижад само 1000 постовете няма много полза от тая нисша. Тоест всяка една група може да си играе ролята стига да се насочи правилно човек към нисша, както спомена.

Аз за момента не съм спамил моята и не мисля на тоя етап, но не знам и каква цена да приемам като оферти. Да не се метна, или да не искам космически суми.
Ще се търси някой на договаряне явно. :D
 
От 1 до 5 стотинки. Всичко друго са суми на мечтатели, които никога няма да получат това което искат.
 
За мен групи създадени с цел продаване не струват нищо.
Хората наистина не са толкова глупави и усещат дали дадена група се развива нативно.
 

Горе