Въпрос?.Към коя компютърна фирма да стана Дилър?

hit4o

Member
Здравейте
имам един въпрос за които ще ми е интересно да споделите Вашите мнения.
Към коя компютърна фирма да стана Дилър.или по добрия вариант е към няколко , как мислите .....искам някои опитен да ме насочи към правилния избор -по добри цени,условия лоялност и т.н. или какво трябва да гледам при избора на такава?
може и на лс за да не става видна рекламата
предварително Ви благодаря
 
Ставаш дилър на всички големи вносители, като с всеки индивидуално се договаряш за отстпъки. Никой не може да ти даде по-добра цена от официалния вносител на марката, но трябва да имаш предвид, че ако правиш малки обороти, отстъпките не са големи. В този случай може би ще е по-добре да станеш дилър на някоя фирма като Мост или Ресет и да купуваш всичко от там, като се спазариш за най-голямата възможна отстъпка.
Като се пазариш за отстъпка, първо виж каква им е стандартната, която ще ти предложат. Нека ти извадят ценова листа, да видиш цена към краен клиент и цена към теб, най-добре ако има отбелязано и процентно съотношение, след това се пазари за още по-голяма отстъпка. Ако ти излизат с номера за оборотите, казваш, че в началото няма да правиш големи обороти, но ще пазаруваш само от тях и или да ти дадат по-голяма отстъпка или отиваш при конкуренцията. В тая криза толкова паднаха оборотите на компютърните фирми, че дилъра трябва да е малоумен да изтърве макар и малкото оборот, който можеш да му докараш.
Ако сега плануваш да стартираш фирма за продажба на компютри, бих те посъветвал да помислиш пак.
Ако не размислиш - приготви си минимум 20к лв. за старт.
 
От: Въпрос?.Към коя компютърна фирма да стана Дилър?

Не съм съгласен с това че никой не може да ти даде по висока отстъпка от вносителя даже напротив. Ако вносителя е стабилна фирма която държи на дилърската си мреже никога не би ти дала такава отстъпка каквато биха ти дали дилърите и. Само измекярските фирми които от лакомия се опитват да лапнат и крайният клиент биха се навели, но това винаги после им излиза солено защото по този начин си губят дилърите.
От официалният вносител има смисъл да пазаруваш само при положение че очакваш оборота да ти нарасне много и да получиш отстъпка като на останалите дилъри.
 
Нали човека пита на коя фирма да стане ДИЛЪР, никой не говори за пазаруване като краен клиент от вносителя! Да си "дилър" предполага да правиш някакви по-сериозни обороти от обикновен краен клиент.
Иначе като краен клиент, естествено, че не можеш да получиш по-добра цена от вносителя. Дори много вносители изобщо не работят с крайни клиенти и не продават единични бройки.
 
От: Въпрос?.Към коя компютърна фирма да стана Дилър?

мисълта ми е за комп.магазин за аксесоари и компоненти
за да зимам частите с отстъпка трябва да стана дълър на някоя фирма вносител примерно

vbTK мерси за доброто мнение
 

Горе