Въпрос във връзка с google adwords.Спешно :)

Sa6

New Member
Регнах се преди малко в google adwords и в момента попълвам страницата "Установяване на Сметката".
Изписва ми ,че трябва да въведа фирма или организция а аз нямам.Има ли някакъв вариант да използвам adwords без да имам фирма?Ако в празното правоъгълниче просто напиша нещо си дали ще стане?
http://195.149.248.189:8080/2010-10-27/3ab89eb88f43eb6822f6b7601d9bd89c_503x541.jpg
 
От: Въпрос във връзка с google adwords.Спешно :)

След като нямаш единственият ти вариант е да си измислиш и ако мине мине, а според мен ще мине
 
От: Въпрос във връзка с google adwords.Спешно :)

А ако пичовете от гугъл разберат дали могат да ми направят нещо?Иии какво да пиша,да си измисла фирма или да сложа някаква произволна дума.Сори за тъпите въпроси,за първи път правя нещо подобно и се шашкам.
 
От: Въпрос във връзка с google adwords.Спешно :)

Пишеш си името там и няма да имаш проблеми.
 
От: Въпрос във връзка с google adwords.Спешно :)

Когато си регистрираш сметка в AdWords не те ли пита най-напред дали си фирма или физическо лице?

Имай предвид, че ще се наложи да се регистрираш по ЗДДС само защото плащаш на Google AdWords!

Кога подлежим на задължителна регистрация по ЗДДС при електронна търговия и реклама?

Това означава, че ако закупувате реклама в Google AdWords, Facebook и подобни сайтове, Вие следва да се сте регистрирани по ДДС. Тук няма вратички и няма начин как да избегнете регистрацията, ако правите подобни транзакции. Важно е да се отбележи, че на регистрация подлежат и физическите лица.

Ако не си направил плащане не е късно да се откажеш. Ако вече си направил плащане не знам дали ще ти се размине глобата (може да пробваш да откажеш транзакцията като се оправдаеш, че си се объркал).

Виж също така и срока, в който се прави регистрацията по ЗДДС. Спомням си за нещо като седем дена преди плащането, което ти гарантира глоба, но все пак питай счетоводител.
 
Последно редактирано:
От: Въпрос във връзка с google adwords.Спешно :)

Мисля ,че не,мен май не ме пита (но не съм сигурен на сто процента)
 
Re: От: Въпрос във връзка с google adwords.Спешно :)

Те и честитките от данъчните не питат спокойно :D :D
 
От: Въпрос във връзка с google adwords.Спешно :)

По-горе си обнових поста, виж какво писах за регистрацията и глобата, ако няма такава.
 
От: Въпрос във връзка с google adwords.Спешно :)

Ми май направих плащане.На началната страница под "състояние на профила" пише " Плащането е прието: активност на Онлайн кампания. 20,00 лв."
"ще се наложи да се регистрираш по ЗДДС"
А къде се прави това,сложно ли е,колко време отнема,трябва ли да се плаща нещо.За първи път се пробвам да рекламирам по този начин и не съм много наясно.И каква глоба ще ми лепнат?Не казвайте само нещо над 100 :X Иначе пуснах две кампании обаче ги сложих на пауза.Още не е отчело кликове.
 
От: Въпрос във връзка с google adwords.Спешно :)

За глобите ще си замълча . Аз примерно ако искам да набута някоя конкурентна фирма просто купувам един ваучер за 100 $ за 15-20 лв. . Въвеждам всичките данни на фирмата правилно (данни за фирмата могат да се намерят много лесно) и после кво ? Според вас ще ги глобят за това че не са отчели че са правили реклама и не са си платили ? Няма такъв филм просто (не че ви съветвам да не плащате ама не се впрягайте чак толкова с тия глоби) .
 
От: Въпрос във връзка с google adwords.Спешно :)

Ще си позволя да не съм съгласен с горните мнение поне до толкова до колкото се отнася до визираният чл.97 от ЗДДС който гласи следното


Задължение за регистрация при доставки на стоки с монтаж и инсталиране


Чл. 97. (1) Независимо от облагаемия оборот по чл. 96 на регистрация по този закон подлежи всяко лице, установено в друга държава членка, което не е установено на територията на страната и извършва облагаеми доставки на стоки, които се монтират или инсталират на територията на страната от или за негова сметка.

(2) За лицата по ал. 1 възниква задължение за подаване на заявление за регистрация не по-късно от 7 дни преди датата на възникване на данъчното събитие - за доставката по ал. 1.

(3) Алинея 1 не се прилага, когато получателят по доставката е регистрирано по този закон лице.
Освен ако не се приеме че рекламата от Г. не ми е доставена с тир и монтирана с кран в браузърите на потребителите
Автора на статията явно е много далече от тематиката и въобще не си е направил труд да вникне в текста на този член, защото ако го прочетете внимателно ще установите още едно много важно нещо което е в противоречие с тезата на статията
 
От: Въпрос във връзка с google adwords.Спешно :)

За това ще ви кажа нещо което съм го чул с ушите си от данъчни при проверка а именно - "Закона ние го тълкуваме , ако не мислите че го тълкуваме правилно можете да подадете оплакване" , а същото нещо и от митнически служител с гръмкото име "инспекторка" - "Закона не е точно описан за това колкото аз кажа , толкова мито и ддс ще платиш" (това при освобождаване на стока закупена от dealextreme за 30$ ... )
 
От: Въпрос във връзка с google adwords.Спешно :)

Ако не ми вярвате за регистрацията питайте някой счетоводител :)

Физическо лице плаща на Google Ireland за реклама (AdWords) <-- очаквайте тук отговор

Законът за ДДС има много членове с един и същ номер...

Задължение за регистрация при доставки на услуги, данъкът за които е изискуем от получателя (Ново загл. - ДВ, бр. 95 от 2009 г., в сила от 01.01.2010 г.)

Чл. 97а. (Нов - ДВ, бр. 95 от 2009 г., в сила от 01.01.2010 г.) (1) На регистрация по този закон подлежи всяко данъчно задължено лице по чл. 3, ал. 1, 5 и 6, което получава услуги с място на изпълнение на територията на страната, които са облагаеми и за които данъкът е изискуем от получателя по чл. 82, ал. 2.

(2) На регистрация по закона подлежи всяко данъчно задължено лице по чл. 3, ал. 1, 5 и 6, установено на територията на страната, което предоставя услуги по чл. 21, ал. 2 с място на изпълнение на територията на друга държава членка.

(3) Данъчно задължено лице, регистрирано на основание ал. 1, се смята за регистрирано и по ал. 2 и обратното.

(4) За лицата по ал. 1 и 2 възниква задължение за подаване на заявление за регистрация по този закон не по-късно от 7 дни преди датата, на която данъкът за доставката става изискуем (авансово плащане или данъчно събитие), като данъчната основа на получената услуга подлежи на облагане с данък.

(5) Лице, което е регистрирано на основание на този член и за което възникнат основания за задължителна регистрация по чл. 96, 97, 98 и 99 или за регистрация по избор по чл. 100, ал. 1, 2 и 3, се регистрира по реда и в сроковете за задължителна регистрация или регистрация по избор.
 
От: Въпрос във връзка с google adwords.Спешно :)

Иван Минков каза:
Регистрацията трябва да стане поне 7 дни преди първата дата на данъчното събитие. Ако не се регистрирате по ДДС санкциите са за пропуснат срок за регистрация - от 500 до 2000 лв. плюс двукратния размер на неначисления ДДС.

Целия отговор: Физическо лице плаща на Google Ireland за реклама (AdWords)

Датата на данъчното събитие смятам, че е датата на фактурата, която Google Ireland издава. Тази дата би трябвало да е датата на плащането. Това значи, че регистрацията се прави седем дена преди датата на плащане - иначе следва глоба!

При регистрация питат ли за номер по ЗДДС (BG + ЕГН-то) или за ЕГН? Доколкото си спомням преди не питаха, но сега не знам.

Продължение: НАП трябва да благодари на Google за приходите от глоби
 
Последно редактирано:
От: Въпрос във връзка с google adwords.Спешно :)

Хепи не ми е нужно да се консултирам със счетоводител защото въпреки че минаха доста години от както не работя като такъв все още мога да чета закони и да се опитвам да ги тълкувам и за това ще ти кажа че посоченият от теб чл.97а ти върши точно същата работа за доказване на тезата ти както и чл.97 тоест никаква.
Този чл.97а вероятно има отношение към Адсенс но не и към Адуорд, а двете неща са коренно различни и мисля че най малко на теб трябва да ти обяснявам разликата между тях.
 

Горе