Въпрос за Гугъл

medi

Member
Здравейте,

Искам да ви попитам дали сте наясно с един въпрос.

Когато си взимаме пари от някой клон на уестърн юнион те нали ни записват данните и правят копие на личната карта. Дали всичката тази информация се дава на гугъл или само им казват, че плащането е потвърдено.

Един приятел ми писа на скоро и не можах да му отговоря. Ако вие сте по запознати с тази информация ще се радвам да ми кажете и да му отговоря а и много други да са наясно.

Той преди е взимал пари от гугъл но е е баннат след това. След 8 месеца си прави регистрация в гугъл със същото име но с друг адрес и го одобряват. Сега му предстои плащане. И въпроса е като получи парите дали няма да видят, че преди е взимал пари от гугъл и е наказан. Това евентуално може да стане ако гугъл взимат личните ни данни при плащане от уестърн юнион.

Е споделете вие какво мислите.
 
Последно редактирано:
От: Въпрос за Гугъл

В банката търсят лична карта само да се уверят, че ти си човека, на който дават парите. Никакви лични данни не се пращат на гугъл. Единствено ако не си вземеш парите в срок от 45 дни (не съм сигурен) се връщат в акаунта ти.
 
Дали всичката тази информация се дава на гугъл или само им казват, че плащането е потвърдено.

Нито едно от двете. Парите се пращат и с това въпроса за G би трябвало да е приключен. Евентуално ако не ги вземеш, WU ще ги върнат на G след някакъв срок.
 
От: Въпрос за Гугъл

А, че на същото име ще пращат пари няма ли някой от екипа на гугъл да се осъмни и да не пратят парите ?
 
За името едва ли. Не вярвам само той на света да се казва така. НО те със сигурност имат много други начини да свържат името новия акаунт със стария. Ако например двата акаунта се позлват от едно ИП или някое сетнато куки покаже връзка или адсенса е сложен на един и същи сайт или има линкове от баннатия сайт към новия сайт или ... или ... вариантите са адски много :) Та ако забележат подобна връзка и случайно и двата акаунта са на Иван Иванов, е тогава вече може да си сигурен, че ще баннат и новия акаунт. Пък и на различно име да е, пак може да резнат и новия.
 
От: Въпрос за Гугъл

Как в НАП получават информация на кой е платено, ако нямат достъп до ЕГН и т.н? Те тази информация не я ли получават от Гугъл, ако е така значи в Гугъл я имат от някъде, предполагам че точно през WU, защото в профила никъде не си добавяш ЕГН. Ако пък я нямат то тогава излиза че всеки може да си взима парите анонимно и само WU ще знаят кой ги е получил.
 
От: Въпрос за Гугъл

Ами да това е много хубава тема, която започнахме. От къде НАП има информация кой е получил пари? Или я нямат тази инфирмация знае ли се.
 
НАП получават от Google имената. Може би и номер на плащане. След това биха могли да ги засекат с информация от WU и да стигнат до теб. WU не праща инфо на Google, не се вкарвайте в некви филми.
 
От: Въпрос за Гугъл

Ако НАП започне да проверява всяко плащане от WU ехеее.. по-опасно е някой да те натопи. Българи сме все пак.
 
От: Въпрос за Гугъл

WU не снимат личните карти! Или поне 4-5те офиса където аз съм си взимал парите личната карта само я поглеждат и преписват или номера на личната карта или ЕГН-то, но никога не я снимат. Ако твоите хора снимат търси си друг офис, че не се знае къде ще ти попаднат данните.
 
От: Въпрос за Гугъл

Опасения трябва да има, но тези които предполагаш.
Гоогле не гледа преснимата лична карта, а гледа, че това име е в базата данни и е с баннат акаунт, такаче е много възможно преди да получи плащане лицето да бъде баннато, въпреки че акаунта е бил одобрен и активен дори и месеци, пак има възможност да го баннат, но не защото са му намерили преснимана лична карта, а защото името му е в базата данни с провинили се.
 

Горе