Въпрос за ДНС

dertre

Well-Known Member
Искам да попитам нещо защото явно нещо недоразбирам . Промених си днс-ите на сайта на 2 демекври . Горе долу след 12 часа вече можех да отварям събдомейните на основния ми деомейн , обаче при опит да се отвори основния домейн нищо не става . Събдомейните и основния домейн са на един хостинг . Ето за това говоря:
http://obqvi.publikuvaj.com отваря се
http://nov.publikuvaj.com отваря се
http://www.publikuvaj.com/obqvi не се отваря
http://www.publikuvaj.com/novini не се отваря
http://www.publikuvaj.com не се отваря
Наистина ли е от ДНС-ите ? Защо си мисля че ако днс-ите не се бяха ъпдейтнали до сега , нямаше да ми отваря и събдомейните . Някой който разбира да даде идея щото съпорта ми мрънка 2 ден (48 часа) ,че ДНС-ите били проблем и ако продължало в следващите 2 дена да е така да им пиша да го погледнат ....
 
От: Въпрос за ДНС

Сега го отворих и всичко е наред . Явно наистина е било от днс-ите ама егати и упдейта от 2 декември в 1 вечерта до сега 4 декември 7 сутринта
 
От: Въпрос за ДНС

Това в голяма част от случаите зависи от TTL-а който е зададен в замити днс-и, така и от DNSите на интернет доставчика ти, които по някой път може да оверрайдват стойността зададена от хостинга ти за TTL.
Когато държа бързо да получа достъп до сайта ми който съм прехвърлил сменям DNSите на компютъра ми от тези които ми е предоставил доставчика на гугълските - 8.8.8.8 и 8.8.4.4, или на тези от OpenDNS - 208.67.222.222, 208.67.220.220.
Промените се отразяват в рамките на 10 минути.
 

Горе