Въпрос за виртуален сървър

blocker

New Member
Здравейте,

бих искал да задам следния въпрос:

Как си представяте като цена виртуалния сървър, който бихте взели за ваш проект, моля упоменете и горе-долу за какъв хардуер става въпрос и желани екстри, например интерфейси за контрол на виртуалката, възможен реинстал, бекъп и.т.н.
може би и предпочитана технология на виртуализация?
Ще се радвам да прочета мненията ви

Поздрави
 
От: Въпрос за виртуален сървър

Айде пусни в още 10 раздела същата тема...
 
Целта е 10 поста, за да може да си сложи линкове към недовършеното сайтче.
 
От: Въпрос за виртуален сървър

Всъщност както виждате съм напускал предимно в "Хостинг", темата която ме интересува, в постовете ми не става въпрос за презервативи, а за физически сървъри, виртуални сървъри, хостинг, рисел, виртуални технологии. Наистина целта е да постигна 10 поста, за да мога да си пусна реклама на сървърите, но все пак се ангажирам с темите за които пиша

тъй като тепърва пристъпваме към БГ пазара, на който наетите сървъри ще бъдат бум в следващите 5 години, поне според статистиката и според нашите наблюдения. Просто не виждам лошо да направя няколко запитвания в категориии, които действително касаят бизнеса на компанията.

за доуточнение, например сега технологично се занимаваме с Hyper-V, преди това приключихме тестовете за KVM - все пак ако ще продаваме, защо да не питаме???

Поздрави
 
Последно редактирано:
Лошо няма - питайте. Ама ето - аз отговярям, а ти ми заяви, че било несериозно и изчезна. Аз ще ти кажа кое е несериозно:

- незериозно е да рекламираш недовършен сайт
- несериозно е да си подразделение на фирма едикоя си, чиито сайт още пък дори не е почван (справка страницата ви за контакти).
- да предлагаш хостинг / сървъри без дори да споменеш къде са ти сървърите
- цените пък са още по-несериозни
- eто ти и няколко примера:

http://hot - server.eu/about-us/ VS http://www.icn.bg/default.icn?show=about&status=datacenter

http://hot - server.eu/colocation/ VS http://www.icn.bg/default.icn?show=servers&status=colocation-compare

абе изобщо ако трябва да опиша всичко ще стане много голям роман ... Тука имаме вече един такъв хостинг, skyhost - потърси го из форума, може да си станете партия.

Сравнението с icn е с чисто илюстративна цел - да покаже как се прави описание на data center и на услуга, която ще се продава срещу доста пари.
 
Последно редактирано:
От: Въпрос за виртуален сървър

Именно за това дадох негативна репутация на пича. Именно и за това в една тема му отговорих, че от хора, опитващи се да спечелят клиентела по този начин, няма да закупя каквото и да е било, дори и семки. Хубаво се опитваш да рекламираш фирмата си, но със спам няма да постигнеш нищо (за мен 10 поста - "какво бихте.." не са сериозни мнения). Цялата плява можеше да се вмести в една тема и да пуснеш линк без хттп пред него, нали? Който е заинтересован, така или иначе щеше да стигне до сайта ти. Няма да коментирам цените, защото всеки сам определя това нещо, за това пък ще ти кажа да вложиш малко повече усилия и средства в сайта ти. Определено сега не би ме грабнал, а и не бих си позволил да закупя нещо със стойност 200++ лева от теб (българите сме недоверчиви, а такъв сайт ще ти спретна за има-няма 25 минути (като в тези минути е включено времето в търсене на подходящ темплейт за WP)).
Не се обиждай от изказаното мнение. Това което казвам е най-вече градивна критика. След като си решил да се занимаваш с нещо подобно, ще се искат малко усилия от теб, а от това което виждам, освен спам, друго не си направил.
Вярно е, че потребителите разчитат на изградена марка (бранд), но в този случей по-скоро си правиш анти-реклама, от колкото нещо положително. Вложи малко повече пари в изграждането на сайта ти, малко повече внимание на това какво точно ще продаваш, защото едни печелят от споделен, втори от ВПС, трети от дедикейтед. Ако се пръснеш на всякъде - ще втънеш. Другото важно нещо е съобразяването с пазара - ако нямаш възможност да се конкурираш с топ 10 фирмите на пазара, по-добре не се захващай. Нямаш шанс да се конкурираш и да предлагаш нещо, което да е по-скъпо от гигантите - Invoice # ще ти седи на 001/002(+2) - месечно.
Като заключение - добра идея имаш, но всеки може да я осъществи, но всеки може да изгради подходящо мнение, както и да привлече клиенти. Желая ти успех, нищо, че с разходваните ти мнения във форума ме разочарова и ме изгуби като клиент.
П.П. Очаквам червени репутации, не се щадете. Просто никъде до сега не видях, някой да е казвал на "хостер", какво да направи, а всички правят елементарни грешки.
 
Re: От: Въпрос за виртуален сървър

аз искам да се предлага аз да си избера какъв да е сървъра, според моите си нужди, и срещу всеки 'чарколяк' да си има цена.

Както е хен на хеадофф


В момента просто не виждам как може някой да ме измести от суперхостинг, края на тая година мисля да си зема и ВПС от тях живот и здраве....
 
От: Въпрос за виртуален сървър

blocker въпроса ти поне според мен е доста обърквавщ. Така зададен ще ти кажа как си го представят масата потребители. Представят си го с 4GB RAM 250GB хард диск и 2xquad core cpu и 10Mbit свързаност българска + международна и ако може да е нещо под 20 лева като цена. Така, че вместо да спамиш направи едно проучване на пазара кой какво предлага какво потребителите харесват в конкурентите ти и какво не. Също така помисли с какво ти се отличаваш от другите, po_taka го каза много правилно как ще го накараш да се измести от суперхостинг ? Дори хипопотично ти да предложиш същите услуги съотношение цена качество ти е 1:1 с дадена конкурентна фирма защо po_taka да се мести при теб при положение, че вече има отношение с тях и едно дългогодишно партньрство.
Приеми поста ми като съвет, не като укор.
 

Горе