Въпрос за големина и обем на картинки в WP

black_tulip

Member
Привет на всички грамотни тук. Остана ми малко повече време и леко-полеко зпочнах да се задълбочавам в бързината на сайтовете и открих кофти червени надписи от рода на: "Serve images in next-gen formats". След малко четене и ограмотяване разбрах някои неща, но някои не са ми ясни. Снимките в сайта са 620Х410 Jpg разбира се. Питането ми е следното: Колко е хубаво да бъде големината на файла при тази резолюция? Какъв е оптималният/най-добрият формат за бързо показване на хората?

Знам, че има плъгини, но ще го направя по старомодният начин и ще преправя всички изображения в сайта (има няма 2000 снимки) и въпросът ми е като Jpg ли да бъдат новите файлове или като WebP? Който и от двата формата да бъде мога да кажа колко голям да бъде, така че големината няма да е проблем. Дали WebP е по-добър от същата големина Jpg? Тези въпроси ме мъчат и затова питам как процидирате Вие при такива случаи. Кое е най-доброто и професионално решение? Предварително благодаря на отзовалите се. ;)
 
Благодаря, заемам се тогава. А колко е хубаво да бъдат като максимална големина на тази резолюция?
 
Конвертирай в webp и червеното ще изчезне.

Лайтхаус не го интересува големината, стига форматът да е webp.

ПП: ако не ти пука за score, не се занимавай - практическа файда нема особена.
 
Последно редактирано:
Няма значение от формата, дори да е WebP пак ще излезе грешка. Проблема идва от размера на снимката и размера, който се показва. Ако е стилизирано да е width 300px и снимката е 400px ще ти излезе ерор какъвто и формат да сложиш колкото и компресирана да е снимката.
 

Горе