Въпрос за дропени домейни с exact match на кл. думи от моята ниша

ben.tech

New Member
Здр, наскоро като правих проучване на нишата за първия ми сайт, видях че има доста дропени домейни включващи long tail думи, с които евентулано ще се пробвам да пробия. Освен това имат доста прилични показатели в графата органик сърч. Тогава не им обърнах внимание, защото предполагам че повечето от тях са били спамилки или част от пбн.
Обаче като прочетох статията в темата за сео2015, забелязах че там се говори за сателитки, на които трябва да се гледа като самостоятелен бранд и т.н. Та се замислих евентуално има ли начин да се извлече полза от такива домейни. И ако има как може да стане това. Не ангажирам никой да ми дава хляба в ръцете просто за насока ако има такава де.
Пс: Тъй като това е ми е първия пост във форума ще използвам възможността да ви поздравя за чудесния форум, който следя от няколко месеца и ме надъха да се пробвам в това ново начинание за мен.
 
От: Въпрос за дропени домейни с exact match на кл. думи от моята ниша

Съветвам те провериш тези домейни, които си си харесал дали нямат наказание. Може заради това да са зарязани. В последствие, ако са читави можеш да си вземеш някой от тях и да си сглобиш сателитка без проблеми. Въпросът е дали ще имаш ресурс да поддържаш два и повече сайта. Ако някой от хресание домейни е имал съдържание можеш да си го дръпнеш и да го попълниш както е било преди това. В последствие да си наредиш линкове в текста, след като добави и нещо от теб.
 
От: Въпрос за дропени домейни с exact match на кл. думи от моята ниша

exact match domains са отживелица, не бих те съветвал да се занимаваш с тях ако проектът ти е сериозен.
 

Горе