Въпрос за кирилизиране на Admin Panel в OpenCart

tedd

New Member
Сложих си магазин Open Cart и го подкарах на кирилица. Всичко е ОК. Опитах се и админ панела да направя на български , но нещо не се получи. Преведох всичко на български , но като избера интерфейса да е на български всичко става на маймуница. Защо се получава така? Вероятно някъде се изисква UTF-8 , но къде ?
 
От: Въпрос за кирилизиране на Admin Panel в OpenCart

В Notepad ++ Промени от Encoding -> Encode in UTF-8 without BOM и тогава превеждай.Сега за да не си играеш на ново да превеждаш всичко -> Копираш целия документ -> Правиш промяната на енкодинга и пейст -> Save -> Ъплоад и трябва всичко да е ок:)
 
  • Like
Реакции: CTAH
От: Въпрос за кирилизиране на Admin Panel в OpenCart

Всичко е ОК. Благодаря ти човече. Съкрати ми доста мъките. Толкова много се лутах. За първи път се сблъсквам с подобен тип магазини. Досега се занимавах само с OXID и там беше доста по простичко - всичките текстове са на един файл и след превод от немски ставаше доста лесно. Но тука при Open Cart са доста файловете и почти се изгубих докато открия логика. Като цяло надежден ли е Open Cart-а , какво ви е мнението за него? Първо опитах с Zen Cart , но отзивите ,които прочетох бяха почти невъзможна промяна на дизайн и един куп платени темплейти. После OS Commerce - той пък не бил надежден , а всъщност видях доста работещи магазини на тази платформа. Та сега се спрях на Open Cart и ми се стори интелигентно направен но дали ще имам други мъки с него тепърва ще разбера :)
 
От: Въпрос за кирилизиране на Admin Panel в OpenCart

Аз съм доволен.Не е най-доброто, което можеш да ползваш, но е лесен за конфигуриране и има доста безплатни модули.Ако нещо го няма безплатно го има платено и то за 5-10-15 $, което си е смешно.Платформата е добра, но за малко артикули.Минеш ли 1000 артикула сигурно няма да е толкова добър, ще се натоварва доста.Иначе можеш да видиш в подписа ми това, което съм реализирал чрез opencart и доста модификации.Ако имаш някакъв проблем може тук или на ЛС.
 
От: Въпрос за кирилизиране на Admin Panel в OpenCart

Дори и да си купиш превода, така или иначе все ще намериш някоя дума или израз да не е по твой вкус и е хубаво да можеш сам да си променяш каквото не ти харесва. Аз в началото докато се ориентирам кое къде е използвах един може би малко тромав начин, но на мен ми вършеше работа. За файлов мениджър ползвам Total Commander който има опция във Find да претърси папка за дума или израз (и в UTF8 ) и да ти каже в кой текстови файл се намира. И след това си го едитваш в ноутпад++

А между другото ИМАШЕ и безпатен превод на админ панела ама сега гледм, че на пича му се досвидяло и му сложил едни $10 преди седмица :)
 
Последно редактирано:
От: От: Въпрос за кирилизиране на Admin Panel в OpenCart

@galinstefanov
Аз тепърва ще го разучавам OpenCart-a и със сигурност ще се сблъскам с куп проблеми. Сега ще го тествам няколко дни и евентуално дизайна може да му сменя. Ако зацикля ще питам :)

@white_pawn
Знаеш ли , ползвам командъра отдавна , но не се бях сетил да пробвам това , което казваш. Аз превода почти го завърших , ще го тествам и ако се наложи ще го коригирам и ще го пусна безплатно :) Нека му се радват хората.

като цяло постоянно имам проблеми с кирилицата. Свалих си към 20 free анкети. Всичките се дънят с кирилицата. Четох някъде из форуми , че нямало free анкета която да работи на кирилица. Иначе намерих такива дето се регистрираш и ти дават кода да си го сложиш на сайта , но поставят кофти условия :)
Та почвам лека полека да се уча и когато не мога да намеря това което иска почвам да си го правя сам. Верно е губя време , но пък ми е интересно :)
 
От: От: Въпрос за кирилизиране на Admin Panel в OpenCart

Първо опитах с Zen Cart , но отзивите ,които прочетох бяха почти невъзможна промяна на дизайн и един куп платени темплейти.
Какво му е на Zen Cart, много си е добре даже. Има огромен форум, много модули, решение на почти всякакъв проблем, български разплащателни системи и доставки и какво ли още не. Относно темплейтите, сменят се много лесно, вярно, платени са предимно, но за коя система добрите не са. Няма никакви проблеми с 1000, 10000, 100000 продукта с всякакви атрибути и cross sales. Добре е да се чете поне PHP, за да може да се изстиска на 100%.
 
От: Въпрос за кирилизиране на Admin Panel в OpenCart

Проблема му в бавенето не идва от многото продукти а от категориите, но и те се оптимизират и си върви доста добре. На последък все повече неща правя на Опенкарта и си се държи доста добре. Ако го поразвият малко направо ще мина само на него, но засега Magentoto си ми е фаворит макар и да е доста бавничко.
 
От: Въпрос за кирилизиране на Admin Panel в OpenCart

Днес почти завърших всичко по превода на Opencart , останаха тук там правописни грешки да оправя. Сблъсках се обаче с нещо странно. Езика на магазина е български , на админ панела също - английския е изключен , но когато трябва да се добавят продукти по дадена категория се изисква да въведеш продукта и на български и на английски , което е нелогично и доста трудоемко ако се въвеждат няколко стотин продукта. Някой забелязал ли го е това?
Става въпрос за версия 1.5.0. Опитах с една от по-старите версии 1.4.7 , но там няма проблем - като включа английски ми дава да въвеждам продуктите и на двата езика , а като изключа английски ми дава да въвеждам само на български.
 
От: Въпрос за кирилизиране на Admin Panel в OpenCart

Защо не използваш 1.5.1.3.Аз изпозлвам нея, иначе си прав на по-старите версии е така.Не съм търсил решение на проблема по форумите, но със сигурност има :)
 
От: Въпрос за кирилизиране на Admin Panel в OpenCart

А някой от вас има ли магазин на два езика - и БГ и ЕН?

Интересува ме превод на 1.5.1.3 да кажете кой е читав. Даже фронтенда само - админ не ми трябва на български

И дали сработват добре екстеншъните и модификациите на двуезичен магазин. Импорт-експорт ме интересува най-вече

tedd, доволен ще останеш. Стабилна е системата. От както направиха VQmod-a инсталирането на готови модификации е много лесно. Малко е тегаво единствено, ако решиш да правиш къстъм модификации.
 
Последно редактирано:
От: Въпрос за кирилизиране на Admin Panel в OpenCart

Аз ползвах за база този

Само на клиентската част е. Стрива ми се че за "нормален" магазин иска не много корекции, въпреки че лично аз мазах здраво за да се получи това което искам. Също човека е превеждал наред и явно по невнимание формата за датата в коментарите излизаше (дд.мм.гг) вместо да си вземе текущата дата. Просто трябва да е смени. Не знам дали го обясних както трябва.

Понеже си преведох и от админ панела най- използваните менюта сега като инсталирам някой модул който(в повечето случаи) има само EN копирам нещата от папката english и в папка bulgarian(и в admin->language и в client->language ). Имам предвид че дори като сложиш и 100% превод като добавяш модули без тая гимнастика крашва щот търси и в двете папки за езикови файлове. По описания начин всички модули работят и на бг и ен, вече преценяш дали да ги преведеш, важното е да ги има и в двете папки.
 
Последно редактирано:
От: Въпрос за кирилизиране на Admin Panel в OpenCart

Защо не използваш 1.5.1.3 ...
дръпнах няколко версии на случаен принцип за да видя разликите. Като цяло много ми хареса Opencart-a , страшно много възможности и функции. За магазин , които аз искам да направя обаче не се изискват толкова много функции , та за това и претенциите не са ми никак големи. След като имам вече инсталиран магазин и съм понагласил това-онова по него , ако реша да сложа по-нова версия как става? Как се прави ъпдейт от по-стара към по-нова версия? Трябва ли да го инсталирам на ново върху стария? Да не се омаже нещо и да трябва всичко на ново да правя.
И още нещо се сетих да попитам. В момента имам работещ магазин на OXID и след като няправя Opencart на 100% готов ще махна стария и ще сложа новия , обаче се питам какво става с базата данни на стария магазин - там имам регистрирани потребители и като сложа новия магазин тях няма да ги има вече. В базата данни не виждам паролите на клиентите за да им създам наново профил в новия магазин.
 
От: Въпрос за кирилизиране на Admin Panel в OpenCart

Ами направи си импорт на потребителите от едната база в другата. А паролите няма как да ги видиш, кодирани са. Но импорта го направи с кодираните пароли. Вероятно кодировката е същата - провери. Можеш и на продуктите да си импортираш, само си добави снимките на правилното място (папка)!
 
От: Въпрос за кирилизиране на Admin Panel в OpenCart

Здравейте колеги искам да ви попитам искам да инсталирам модул за импорт експорт на продукти в opencart версия 1.4.9.3 значи слагам модула в директорийте и слагам отметка в top administrator и пак не ми се появява никъде да импортирам Благодаря и ще съм много благодарен на този които ми помогне ... Поздрави
 
От: От: Въпрос за кирилизиране на Admin Panel в OpenCart

Здравей аз ползвам много читав БГ за каталога и за админ панела ръчно са правени един колега преди време ми ги прати но досега да чукна на дърво съм нямал проблеми ако искаш ми пиши на лс да ти ги пратя по skype
 
От: От: Въпрос за кирилизиране на Admin Panel в OpenCart

Ако не ви се свидят 15 лв. за професионален и пълен превод на Opencart на български
Обновяванията са безплатни за закупилите го. :)
 
От: Въпрос за кирилизиране на Admin Panel в OpenCart

Днес инсталирах ОС версия 1,5,5.
От сайта на ОС изтеглих превода на български. Инсталирах папката в главната директория и попълних полетата за добавяне на език според упътването.
Появиха се двете картинки за избор на език.
Когато натиснах бутона за български език ми се появи следното: Notice: Error: Could not load language bulgarian! in /home/xnb1amgy/xn--80aaagi1auqdjl4f/system/library/language.php on line 35
В language.php има следния код:
PHP:
34.		} else {
35.			trigger_error('Error: Could not load language ' . $filename . '!');
36.			exit();
37.		}
И се блокира цялата система.
Някой има ли представа какво се обърква и евентуално решение?
Или да питам в коментарите автора на превода в сайта на ОС?
 
От: Въпрос за кирилизиране на Admin Panel в OpenCart

Дай ми достъп на ЛС за да ти оправя проблема.
 
От: Въпрос за кирилизиране на Admin Panel в OpenCart

Благодарности на колегата.
Но неговия вариант не сработи.
Други мнения?
 

Горе