Въпрос за набиране на критична маса от потребители

man0l

Member
Здравейте,

кажете ми според вашият опит колко на брой е критичната маса от потребители за user generated content сайт? Също така, какви са факторите, влияещи върху качеството и количеството на генерираната информация?

Изследвания показват, че 1% от потребителите генерират информация. Въпроса е кои са тези 1% , за да се насочи бюджета към тях. Може би, добра практика ще е да се рекламира в user generated сайтове, за да се таргетират активните потребители?
 
От: Въпрос за набиране на критична маса от потребители

Също така, какви са факторите, влияещи върху качеството и количеството на генерираната информация?

Личното ми мнение е че цялата цака е в модерацията - всмисъл user generated content-a беше хита преди, ама проблема му е че създава тонове шит. Следващото поколение ще да е user generated content с възможност за добра модерация.

Пример - на Envato сайтовете - tutsplus.com, themeforest.net, ... тонове юзъри, ама много затегнати филтри и това им прави всичко - знаеш, че където и да цъкнеш ще е нещо яко и затова разцъкваш смело.
 
От: Въпрос за набиране на критична маса от потребители

Да, ама там мотивацията е ОГРОМНА и имаш силна лична полза, докато в моя случай, мотивацията няма да е чак толкова голяма :)
 
От: Въпрос за набиране на критична маса от потребители

Ми то е вече въпрос на стратегия как ще ги вържеш.
Имаше на скоро някакъв сайт за видео, на Слави Трифонов май беше, бяха пуснали оферта - всеки месец тоя дето качи най-много клипчета, печели там 100ина лв май - и лапетата се изтрепваха да качват.

Ама това зависи вече от ниша, аудитория ....

Аз примерно едно сайтче си го пълня изцяло през adwords и излиза много евтино - въпроса е да нацелиш точните думи.
 

Горе