Въпрос за новите апарати и софтуера?

@WPNewbie, благодаря за поправката и си коригирам поста!
Не знам защо, но имам спомен, че точно този случай падаше в последствие в съда, но... явно е бил някой друг! Явно предната вечер съм ги прехвърлил по диагонал и съм допуснал неточност.
Както и да е, идеята е ясна и действията на държавните служители са ясно видими! Особено напоследък глобяват и запечатват обекти на поразия.

@biaaro, и аз като теб мисля, че тази наредба няма да има кой знае какъв ефект за "изсветляване" на бизнеса! Защото, който не е маркирал до момента, няма и да започне да маркира продажбите си.
Изключение вероятно ще има по баровете и дискотеките, които наистина към момента не декларират реалните си обороти. Но предполагам пак ще бъде измислена някаква схема...
Вече имах среща с управителите на някои от по-емблематичните заведения в нашия град, и всички това ме питаха!

Лошото обаче, е че колкото и да се напъват, НАП само притискат малкия бизнес! Всъщност по мое скромно мнение истинските схеми се правят на митници, още при "деклариране" на вносната стока, най-вече от страни, които не са в ЕС.
Обществена тайна е, че ако отидеш на борсата да купиш на едро вносни плодове и зеленчуци въобще не искат да ти издават ф-ра, или ти дават такава, но за максимум 30% от стойността. Същото е и с повечето китайски стоки. Всичко се внася нелегално!
На всички ни е ясно, че няма как един 40 футов контентейнер, или 20 тона банани например няма как да минат през митница незабелязано!

А в същото време по веригата.
Колкото и да се опитва даден търговец да е добросъвестен, той няма как да е, при положение, че при една насрещна проверка няма да има от къде да представи ф-ри за разходи. И започват да се глобяват!

Парадоксът е, че някой по високите етажи се облагодетелства от нелегалните вносове, и в същото време фиска им не излиза! И затова се измислят, меко казано абсурдни промени в наредбата за да могат да глобяват и да "повишат събираемостта"!
 

Горе