Въпрос за осигуровки

Здравейте, колеги! Интересува ме следното нещо. Ако отворя фирма, на която съм управител, но същевременно съм на трудов договор в друга такава и там ми се плащат пълни осигуровки, то трябва ли да плащам и като самоосигуряващ се управител в моята фирма?
 
От: Въпрос за осигуровки

Певдполгам ще е необходимо , но със сигурност ще има значение под каква форма е регистрирана и какъв е начина на управление на фирмата. Всеки счетоводител ще ти даде отговор на това :)
тук май ще дадем само лични предположения.

Успех !
 
От: Въпрос за осигуровки

Трябва да започнете да се осигурявате като самоосигуряващо се лице, или по Договор за управление и контрол, в момента, в който фирмата Ви започне дейност. Ако работодателят Ви, Ви осигурява максималния праг, който за тази година е 2000 лв, мисля че не дължите други осигуровки.
 
От: Въпрос за осигуровки

Трябва, аз също бях така в началото - работех и си направих фирмата и си плащах осигуровки. Мисля че има някакъв праг на осигуровките, но нека по-запознатите да кажат.
 
От: Въпрос за осигуровки

Ако работодателят те осигурява на 2000 лв /максимален осигурителен доход/ няма нужда. Но ако например те осигурява на 1500лв ти трябва да си довнесеш осигуровки, според дохода, като максимума е 2000 лв.
 
От: Въпрос за осигуровки

Трябва, няма значение че се осигуряваш на друго място. За да функционира фирмата трябва да има поне управител, на който трябва да се плащат поне минимални осигуровки, някъде към 150 лв месечно са за ЕООД.
 
От: Въпрос за осигуровки

Ами да ще плащаш - само ако не си съдружник във другата фирма. Моя партноьр си плаща осигуровките в нашата фирма, както го осигуряват там където работи сега, няма как иначе.
 

Горе