Въпрос за покупка на стар сайт

mitoo

New Member
Здравейте на всички, имам едно питане(засега) имам възможност да купя сайт, за който се твърди че изкарва определена сума пари.
Та въпроса ми е следния: как мога да съм сигурен в това, че изкарва колкото ми казват и ако е така как мога да съм сигурен че това ще продължава и за напред.
Благодаря ви предварително :)
 
От: Въпрос за покупка на стар сайт

Не можеш да бъдеш сигурен. Все едно да купиш свинеферма и да питаш дали има риск да ти фалира бизнеса заради някоя фармацефтична компания, която е решила да си направи PR кампания "свински грип".

P.S. Всякакви прилики с действителни факти, събития и PR кампании е случайна ;)
 
От: Въпрос за покупка на стар сайт

Нямах това впредвид, естествено че не мога да имам гаранция че саита ще е успешен след една година, ами дали има как да се разбере дали собственика на сайта не е направил така че изкуствено да е вдигнал рейтинга за да го продаде :wink:
 
От: Въпрос за покупка на стар сайт

Поискай му статистика най-малко за последното тримесечие. А ако данните не са реални, то човек, който успява да манипулира резултатите на независим брояч в продължение на три месеца, си заслужава парите.

При стандартните рекламодатели си има определени коефициенти, които са свързани с броя на посещенията и уникалните кликове. Ако пък има собствен рекламодател, който плаща рекламата директно, то няма гаранция, че този рекламодател ще продължи да плаща, след като се смени собственика.
 
Последно редактирано:
От: Въпрос за покупка на стар сайт

С цел да го продаде човек може да манипулира всички статистики... дори може да си купува сам от себе си и пак да покаже реални paypal или други stats.
Така че никога не можеш да си сигурен, но можеш да се договориш да предплатиш % и останалите след като вземеш сайта и лично го провериш. Плащането при такъв вариант можеш да уредиш с escrow.
Има дори по-добър вариант - плащаш през Paypal и до един месец можеш да искаш refund като рапортуваш "not as described", ако нещо не е наред. Но и тук има малко риск.. в смисъл, ако продавача си пада хакер тегли парите от Paypal и забягва. :)
Може би е очевано но пак да го спомена - ако човека от който купуваш е продавал сайтове и преди виж какви са отзивите от купувачите.
Поискай и достъп до Google Analitycs или AWStats и прегледай там хубаво трафика и най-вече какви са referrals и какви са IP-тата на посетителите.
Хващаш едно IP и пускаш google search. Ако е proxy има голяма вероятност да го откриеш така. Пусни и няколко IP-to-Location теста (има сайтове на които можеш да направиш това... търси в google "IP to location").
Въобще поразрови се добре преди да купиш... има много мошеници... :)
А... и още нещо - не гледай Alexa ранга... много хора изгарят като го гледат, но той е най-лесен за манипулиране.
Ако има PR провери и него дали не е от dropped domain и дали има текущи inbound links.
Май се поувлякох... успех ти желая! ;-)
 
От: Въпрос за покупка на стар сайт

прати ми url-то и ще го погледна
 
От: Въпрос за покупка на стар сайт

thesillygoosetoystore.com това е сайта, за който става въпрос. Иначе ви благодаря за мненията. Докато се рових и четох мненията в форума, ми стана ясно, че е е по добре са си развия сам някакъв сайт. Иначе ви поздравявам всички мноооогоооо полезна информация има тук :)
 
От: Въпрос за покупка на стар сайт

какви пари прави на месец сайта ако не е тайна и за каква цена ще го купуваш?
 
От: Въпрос за покупка на стар сайт

Май че се отказах да купувам стар сайт, иначе този сайт се продава за 3000$ и според собственика изкарва около 300 $ на месец. Благодаря на всички за мненията
 

Горе