От: Въпрос за пренасяне на багаж от Испания до България
Току-що написах в Гошо - "транспорт испания българия товарен бус" и излязоха поне 200 обяви.
Лошото е, че покъщнината е "обемна" и не е изгодно да се пазари на кило. Примерно бюро - не е много тежко, но е обемно. Затова в куриерските фирми е измислен термина "обемно тегло". Направо питай целия бус колко ще ти струва до БГ. Проблема е, че аз като знам какво имаме и не съм сигурен че един бус ще ти стигне (говоря от личен опит). ОСВЕН това измери всичко за да си сигурен че ще се хване. Моя хладилник например не се събира в бусовете въпреки че са високи и се слага под наклон - ама нали се сещаш как от Испания до тук ще стане на г*з. Мерцедесите имат диференциял отзад и са малко по-ниски, Джъмперите нямат този проблем. ВАЖНО (!!!) бусовете са къси и дълги бази - попитай изрично за това и направо им вземи размерите. ВСИЧКИ бусове (товарните) са с по 3 места - шофьор и 2ма пътници. Може да се възползваш от това.
Цените - видях 2 евро на килограм-1.8 Предполагам, че ако пазариш цял бус може да паднеш. Товароносимоста им е около 2.5тона+, дългите скачат на 3.5 тона.
PS: Видях цена 1.5 Евро на килограм!
http://obiavi . grad . bg/ o-193320-Превоз_на_багаж_от_Испания_до_България_и_от_България_до_Испания и човека си казва - цената е по договаряне. ПРЕДПОЛАГАМ, че можеш да смъкнеш още.
PS2: Вземи си верни хора ако ще пътуваш. Ако ще си с един бус вярвам, че ще си в него. Но ако ще са 2 по-добре да имаш верни хора и в него...