Въпрос за продажби на изработени от мен стоки в Ebay.

nkostadinski

New Member
Искам да продавам разни дребни аксесоари изработени от мен от дърво в Ebay но не знам дали е нужно да имам фирма за това.Става въпрос за по-малко бройки поне в началото за да видя дали ще има интерес.Аз лично мисля,че не ми е нужна фирма поне за толкова малко бройки,но някой по-запознат да каже.
Друг въпрос ми е дали Ebay наистина ти поставят някакъв лимит от 10 артикула на месец и как се увеличава той?
Също гледам и че в български пощи доставката е около 28 лв до Германия примерно за колет.Няма ли по-евтин вариант.

Ще се радвам ако ми бъде отговорено на всичките въпроси и благодаря предварително! :)
 
От: Въпрос за продажби на изработени от мен стоки в Ebay.

Не е нужно да имаш фирма. Колкото по-вече продажби правиш в eBay, толкова по-вече привилегии имаш.
Разрови се из сайта им, там пише подробности. С БГ Пощи , ако изпращаш не обемисти пратки до 2кг. се смята като малък пакет и цените са доста изгодни!
Можеш да си доплащаш допълнително 3лв. за препоръчана пратка с код за проследяване. http://www.bgpost.bg/?cid=112&packet_type=3&packet_destination=1 Гледам, че на сайта си имат калкулатор. Например за препоръчана пратка с предимство до Германия от 1-до 2 кг. цената е 31.50 лв.
 
От: Въпрос за продажби на изработени от мен стоки в Ebay.

Благодаря за информацията!По принцип колета,който ще изпращам ще е в кутия с най-голяма страна 25 см и ще тежи не повече от 300 гр.Мисля директно в пощата да ги питам колко ще струва като го видят.
 
От: Въпрос за продажби на изработени от мен стоки в Ebay.

На сайта на бг пощи за размера на малък пакет пише "макс. сборът на дължината, ширината и дебелината да не надвишава 900мм., като най-големият размер в едно от трите измерения не може да превишава 600мм." така, че не би трябвало да имаш проблем. Друго което се сетих, във повечето пощенски клонове продават картонени кутии в няколко размера за колети които са много удобни. Може да им хвърлиш едно око ;) Тук им има цените bgpost.bg/?cid=47
 
От: Въпрос за продажби на изработени от мен стоки в Ebay.

Малкия пакет е това което са ти казали над мен.

Иначе можеш да пуснеш колет, който може да е макс 1.5 метра в едното измерение и 31 кг (реално или волуметрично тегло). Като за чужбина този колет (над 60 см дължина) не се счита за обременителен.
 

Горе